Witam, posiadam 15tys. , planuje wystapic o dotacje do up na 18tys.
Chce za 30tys. kupic limuzyne ktora mam juz na oku.
Zamierzam wozic nia do slubow, komunie, wogole imprezy wszelkiego typu.
Jak myslicie z dobrym biznes planem mam szanse?
|
Mam szanse na dotację? |
Mam szanse na dotację?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam, posiadam 15tys. , planuje wystapic o dotacje do up na 18tys.
Chce za 30tys. kupic limuzyne ktora mam juz na oku. Zamierzam wozic nia do slubow, komunie, wogole imprezy wszelkiego typu. Jak myslicie z dobrym biznes planem mam szanse?
Zależy w jak dużym mieście, jaki jest popyt na tego typu usługi i konkurencja oczywiście. Generalnie jeżeli masz gdzieś w pobliżu fimę zajmującą się takimi usługami mającą oprócz limuzyny inne rodzaje samochodów, bryczkę itd to z jedną limuzyną będzie Ci ciężko, no chyba że jest to coś na prawdę wyjątkowego. Więc zacznij od badania rynku ;)
Jest tylko jedna firma w poblizu ktora ma 2-3auta. Kasuja 200zl za godzine.
Ja na poczatek kasowal bym 150zl. Do tego posiadam bardzo elegancka bryczke konna, oraz konie i uprzeze, posiadam ladne duze odremontowane sanie konne. A wiec potencjalny klient mial by do wyboru bryczke, lub limuzyne w tej samej cenie. Firme zarejstrowal bym jako "przewozy osob" oglaszal bym sie ze nie tylko na wesela lecz na wszelkie okazje. Zima zamiast bryczka limuzyna, mozna jechac do slubu pieknymi saniami. Jeszcze nigdy nie uzywalem bryczki ani sanek do tego rodzaju przewozek..., lecz teraz mysle ze jesli mam juz takie mozliwosci to pora cos z tym zrobic i ruszyc z pelnego kopyta wiec jak bym mial limuzyne to bylo by w czym wybierac...
hmmm ale czy napewno dotacje z PUP możesz wziąść na samochodzik?? wydaje mi się ze nie chyba że coś się zmieniło
Tez sie zastanawialem nad tym, kolega kupil ciagnik za te pieniadze jako narzedzie pracy, a ta limuza tez by miala byc narzedziem pracy:) Slyszalem ponoc ze ktos dostal na taxi, kupil auto za kase z up i jezdzi na taxi, ale nie wiem czy to prawda bo tylko tak slyszalem
Nie wiem dlaczego ale generalnie jest taka tendencja, że UP
nie dają pieniędzy na kupno samochodów. Ostatnio ktoś z forum przechodził taką batalię ze swoim UP i nic nie wywalczył. Dlatego sprawdź czy w twoim mieście nie będa Ci robic problemów na taki projekt. ale może 6.2 w twoim mieście , sprawdź w Wojewódzkim Urzędzie Pracy pozdrawiam Bożena Kubera
Niesty, ale sie spoznilem. Przyjecia wnioskow na 6.2 zakonczyly sie miesiac temu. Niewiem kiedy bede nastepne nabory - czy w nastepnym roku , czy moze to jest co pare miesiecy?
przeważnie sa dwa razy w roku
ale jak będziesz szukał nastepnego naboru to sprawdź w WUP liste rankingowa jakie i ile instytucji będzie organizować nabór może znajdziesz taki w którym będziesz miał większe szanse pozdrawiam Bożena Kubera
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam szanse na dotację?": - Szanse na dotacje - czy mam szanse na dotacje ? - Czy mam szanse na dotacje??? - Czy mam szansę na dotację? - szanse na dotację
• Strona 1 z 1
|
|