|
Mam troche kasy chce cojś zacząć |
Mam troche kasy chce cojś zacząć
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co myślicie o pomyśle handlowania i sprowadzania z uni urzywanego sprzętu oraz mebli.Może ktojś zna jakiejś kontakty lub się tym zajmuje. Prosze o porady
Meble używane i nadające się do użytku będą drogie (droższe niż polskie)
Mebla używane- zurzyte będą tanie ale nikt ich od ciebie nie kupi.
Z doświadczenia mojego znajomego wiem że taki interes trudno utrzymać.Przyjrzyj się rynkowi mebli,jest wypełniony po brzegi i cały czas firmy robią wszystko żeby sprzedać swoje produkty(promocje,raty itp.).Jeżeli chodzi urzywany sprzęt RTV-AGD to też odradzam bo po prostu tego nie sprzedasz.Polecił bym Ci raczej kupowanie sprzętu RTV-AGD z końcówek produkcji wielkich firm z Niemiec.Zapłacił byś tyle co za używany a tak to masz przynajmniej szansę sprzedać hurtowniom i sklepom do dalszej sprzedaży.Jak będziesz potrzebował to załatwię Ci kontakt do magazynu w Niemczech.
Witam Rene , ja czasami jestem w Niemczech i też myslałem o przywożeniu czegoś co przynajmniej zwróciło by mi koszty podróży, jeśli mozna wiedzieć to gdzie masz tą hurtownie w Niemczech i jaki sprzęta tam mają ??
Witam wszystkich.Dowiadowywałem się co i jak z tym towarem.Jest to towar pakowany na paletach.
Towar skladąjacy sie na jedną paletę to przede wszystkim sprzęt AGD i RTV firmy CLATRONIC, AEG,BOMANN z aktualnych katologów na rok 2005/2006 tych firm.Sprzęt pochodzi przede wszystkim ze sklepów Media Markt, Real i Makro Markt z całych Niemiec. Jest to towar mieszany, gdzie na paletach znajduja się: -radioodtwarzacze, -przenosne odtwarzacze CD/MP3, -wieze, -kina domowe, -telewizory, -odtwarzacze DVD, -przenosne odtwarzacze DVD, -ekspresy do kawy, -czajniki bezprzewodowe, -tostery, -mixery, -sokowirowki, -wagi kuchenne, -automaty do pieczenia chleba, -frytkownice, -grille, -mikrofalowki, -odkurzacze, -wagi elektroniczne, -wentylatory, -grzejniki, i wiele wiele innych. Towar jest do osobistego odbioru w Niemczech, w dni powszednie, w godz. od 8 -18, platne przy odbiorze. Na granicy nie ma zadnych formalnosci, ani oplat. Podobno wystawiają faktury. Z tego co mi wiadomo cena za każdą paletę to 1200 pln czyli mało.Można np.kupić paletę z samymi odtwarzaczami DVD ok.40 szt,telewizory 6 szt. itd.czyli wiadomo jakie jest przebicie :grin: Mam namiary do tego miejsca tylko jest problem bo "Ciwy" napisał temat a jest więcej osób zainteresowanych tym handlem a szkoda odmawiać bo to przecież Biznes Forum. Decyduj Ciwy czy Ci to nie przeszkadza. [ Dodano: Pią Lut 24, 2006 4:41 pm ] Witam wszystkich.Dowiadowywałem się co i jak z tym towarem.Jest to towar pakowany na paletach. Towar skladąjacy sie na jedną paletę to przede wszystkim sprzęt AGD i RTV firmy CLATRONIC, AEG,BOMANN z aktualnych katologów na rok 2005/2006 tych firm.Sprzęt pochodzi przede wszystkim ze sklepów Media Markt, Real i Makro Markt z całych Niemiec. Jest to towar mieszany, gdzie na paletach znajduja się: -radioodtwarzacze, -przenosne odtwarzacze CD/MP3, -wieze, -kina domowe, -telewizory, -odtwarzacze DVD, -przenosne odtwarzacze DVD, -ekspresy do kawy, -czajniki bezprzewodowe, -tostery, -mixery, -sokowirowki, -wagi kuchenne, -automaty do pieczenia chleba, -frytkownice, -grille, -mikrofalowki, -odkurzacze, -wagi elektroniczne, -wentylatory, -grzejniki, i wiele wiele innych. Towar jest do osobistego odbioru w Niemczech, w dni powszednie, w godz. od 8 -18, platne przy odbiorze. Na granicy nie ma zadnych formalnosci, ani oplat. Podobno wystawiają faktury. Z tego co mi wiadomo cena za każdą paletę to 1200 pln czyli mało.Można np.kupić paletę z samymi odtwarzaczami DVD ok.40 szt,telewizory 6 szt. itd.czyli wiadomo jakie jest przebicie :grin: Mam namiary do tego miejsca tylko jest problem bo "Ciwy" napisał temat a jest więcej osób zainteresowanych tym handlem a szkoda odmawiać bo to przecież Biznes Forum. Decyduj Ciwy czy Ci to nie przeszkadza.
czytalem ogłoszenie o tym w gazecie ze goscie sprzedaja u nas juz takie palety koszt jednej to 1500 zł! ciekawe tylko czy to ten sam towar??
Ale gdzie je sprzedają :?: Czy to tylko takie gadanie. Może ktoś powie. Bo będziemy sobie tak tylko mówić.
No własnie , gdzie ??? , konkrety Panowie.
Witam wszystkich.
To namiary na ten magazyn: Towar jest do osobistego odbioru w Niemczech, kolo Greifswald (ok. 130 km od Szczecina), w dni powszednie, w godz. od 8 -18, platne przy odbiorze. Nr tel.:0049 398 596 3831, albo 0049 173 912 9893. Podobno mówią tam po polsku. Mozliwosc negocjacji cen. Na hali znajduje sie w tej chwili kilkadziesiat palet, zawsze nowe dostawy, ilosc nieograniczona. Powodzenia. Procent za namiary wpłacajcie do mnie na konto :lol:
Witam!
A to sa telefony do hurtowni z dwuch ogloszen z gazety! 1-sze to 1500 zl. AGD firmy CLATRONIC, BOMAN ul. Wiejska 16, Debica, woj. podkarpackie 608655901 e-mail: tarasiuk.m@op.pl Drugie- 1500zl AGD, RTVsprzedaz na kilogramy Siedlce, woj. mazowieckie 025 644-33-80, Napiszcie jak cos bedziecie robic w tym kieronku! Pozdrawiam :wink:
Dzięki Rene za zaangażowanie w mój temat . Póxno sie odzywam wiem a w intwresach czeba zaraz podejmować decyzję Dzięki za rady przeanalizuje . Odezwe sie rano . Co do mebli urzywanych to koło Leszna jest miejscowość Czacz , tam jest takie zagłębie . Zworzą
wypoczynki ze skóry , komody itp. niektóre to śmieci a niektóre nawet całkiem .Byłem tam raz czy dwa i stale pełno wiary a miejscowość sławna w obrębie 100 km. słyszałem że resztki to ruskie biąrą. [ Dodano: Nie Lut 26, 2006 7:04 pm ] sory za byki :oops:
chcial bym sie dowiedziec czy ktos juz byl w tym magazynie w niemczech, i czy cos tam kupil. Interesuje mnie czy warto jechac i czy przebicie jest naprawde tak duze jak sie wydaje.
pozdrawiam eri_c
jest to przede wszystkim dobra oferta dla ludzi, ktorzy potrafia naprawic usterki, lub maja taka znajoma osobe, poniewaz nigdy nie wiesz na ile uszkodzonych przedmiotow trafisz
masz mozliwosc ogladniecia i wybrania palety, ale nie masz mozliwosci sprawdzenia sprzetu czy jest sprawny, czy nie
Witam!!! Jestem nowy na forum!!! Akurat też zainteresowały mnie te palety ze sprzętem. Okazało sie, że w okolicy mojego zamieszkania jest jeden taki magazyn, wiec nie trzeba się przejmować transportem z Niemiec bo wszystko jest już w Polsce za 1300zł. Z tego co wiem to 30% na takiej palecie jest z defektem, a reszta jest sprawna, jutro jade to zobaczyć. W razie czego piszcie chętnie wezme taką jedną palete na próbe we dwoje albo trzech żeby podzielić koszty i zmniejszyć ryzyko ewentualnego nie wypału:D. Jestem z Poznania. Pozdrawiam. Warto zaryzykować bo wiem z opowieści, że wielu osobom się nieźle powodzi z takiego czegoś, a dzieląc koszty na dwóch czy trzech to sumka duża nie jest a można chyba sporo zarobić
Podzielić koszty będzie łatwo gorzej z podzieleniem sprzętu.
Sprawdź również podobne tematy:
- Mam troche kasy ale?
- Posiadam powierzchnie na magazyn i troche kasy - Chcesz zarobić troche kasy??? Pisz! Nic nie tracisz! - Troche kasy(5tys) +znajomosci anglia irlandia - Mam świetny pomysł, trochę kasy, szukam wspólnika za miastem - Potrzebuje pomysłu na biznes, mam troche kasy, lokal, chęci - Nie chce kasy tylko współpracy. - Chce otworzyć firmę, ale nie mam kasy - Chce zacząć A nic nie rozumiem Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|