|
Mam zamiar otworzyć mała hyrtownie z art.biur |
Mam zamiar otworzyć mała hyrtownie z art.biur
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
prosze o pmoc . Interesuje mnie kontakt z ludzmi z tej branży a mianowicie adresy producentów itp no i ile musiał bym zainwestować w towar , lokal jest mały 30m z magazynem 15 m czekam na odpowiedzi i rady
Witaj,
Hurtownia to przedsiębiorstwo hurtownika, pośrednika sprzedającego dużo. Na 45 metrach nie otworzysz hurtowni. Dodatkowo wyrobów biurowych jest tysiące rodzajów. Musisz mieś miejsce by to wyeksponować i miejsce by się nie pogubić w magazynie. Hurtownik kupuje dużo, dlatego ma duże upusty i jest w stanie sprzedawać sklepom i firmom często taniej, niż sam producent. A żeby kupić dużo, musi mieć dużo pieniędzy. Żeby przebić się ceną (czyli kupić dużo) i mieć do tego odpowiedni wybór musisz zainwestować minimum milion. Do zmieszczenia się na 45m z tym towarem potrzebna Ci będzie jeszcze prasa ;-) Pojeździj po podobnych hurtowniach i sam oceń ile kosztuje ich towar na magazynie, zobacz jaki mają wybór towarów, jakie lokale. Wtedy oceńswoje szanse. Hurtownia to kapitałochłonny temat. Na takim metrarzu możesz być co najwyżej przedstawicielem jakiejś hurtowni lub jakiegoś producenta.
ok moze i masz racje a co myslisz o takim małym sklepie na tym metrażu z artyk biurowymi , to już napewno zmienia postać rzeczy
Tak, to zmienia postać rzeczy.
Na 30 metrach ekspozycji plus magazyn możesz zrobić całkiem elegancki sklep. Art biurowe/papiernicze sąOK, bo nie mają terminów ważności, a jak już to bardzo długie. Jesli lokal jest przy ruchliwym miejscu lub blisko szkoły, to powinno się udać. Żeby robić cokolwiek trzeba mieć o tym pojęcie, szczególnie jak to się robi na własny rachunek i na pomyłki nie ma pieniędzy. Tak więc dobrze przemyśl temat, porozmawiaj z rodziną, ze znajomymi, poszukaj słabych stron pomysłu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mam zamiar otworzyć mała hyrtownie z art.biur": - mam zamiar otworzyć małą firme remontowa - mam zamiar otworzyc firme uslugowa - Mam zamiar otworzyć Firmę Kurierską - mam zamiar otworzyć hurtownie z art. szkolnymi , biurowymi - Chciał bym otworzyć małą firmę transportową
• Strona 1 z 1
|
|