|
Marka wlasna |
Marka wlasna
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam handluje czesciami motoryzacyjnymi przez internet mam juz konkretnych dostawcow lecz chce stworzyc wlasna marke tzn chce kupowac czesci i pakowac je we wlasne opakaowania z wlasna nazwa czy moze wie ktos jak to zrobic zeby bylo to legalne ??
Czyli masz firmę handlową,żeby sprzedawać własny produkt musisz dodać kolejny numer PKD i zmienić firmę na produkcyjno handlową,następnie udajesz się do Urzędu Skarbowego ażeby dowiedzieć się jaki podatek masz narzucić na swoje wyroby.Oczywiście musisz dowiedzieć się wcześniej jaki ma numer pkwiu asortyment który wyprodukujesz(czyli do jakiej należy grupy).Z tym numerem jak już wcześniej pisałem idziesz do US i tam powiedzą ci jaki podatek narzucasz.
A poza tym nie wiem czy czasami nie musisz posiadać jakiś atest na swoje wyroby(tego musisz się już sam dowiedzieć)
no wlasnie i ciekawe czy nie musze zalatwic jakiejs zgody producenta lub importera firmy z ktorej maja byc te czesci
Musisz... Porozmawiaj z producentem, załatw sobie żeby na produktach było Twoje logo. Nie spotkałem się z producentem który by tego nie oferował. Dodatkowo jak już się dogadasz prawdopodobnie poproszą o przesłanie projektu graficznego dla opakowania i dostaniesz gotowy produkt z opakowaniem takim jak Tobie odpowiada.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Marka wlasna": - WLASNA MARKA - sprzedaz art z niemiec pod wlasna marka - Sprzedawaj oprogramowanie dla firm pod wlasna marka - Wlasna Firma - Wlasna działalnosc
• Strona 1 z 1
|
|