Witam, niedługo planuję wystartować z swoim 1 samodzielnym projektem, a mianowicie będzie to portal z ogłoszeniami motoryzacyjnymi.
Jako, iż grafika oraz skrypt strony są niemal, że na ukończeniu, nadszedł czas na opracowanie wstępnego kosztorysu reklamowania portalu oraz planu działania.
Dodam, że stronę pozycjonuję sam na 5 fraz:
Ogłoszenia Motoryzacyjne
Darmowe Ogłoszenia Motoryzacyjne
Używane Samochody
Giełda Samochodowa
ogłoszenia
Obecnie osiągane pozycje na te frazy to przedział pomiędzy 34-79, pozycjonuję dopiero 1 miesiąc, więc moje zaplecze jest cały czas rozwijane.
Lecz samym wbiciem się na pozycje top 10 nic nie zdziałam, tak więc muszę zadziałać też reklamą.
Ogólnie rzecz biorą nie jestem przekonany do mailingu, jak i wyświetleń banerów, przynajmniej nie na początku ponieważ będzie to zbyt kosztowne, a sama grafika, skrypt wyniosły mnie dość dużo. Tak więc chciałem spróbować z marketingiem szeptanym, lecz zupełnie nie mam pomysłu jak się do tego zabrać. Na forum zauważyłem dużo ludzi powiązanych z marketingiem, więc może ktoś doradzi co? jak i gdzie? oraz ile by mogły kosztować takie działania marketingu szeptanego, aby otrzymać wynik 10-20 tys ogłoszeń miesięcznie ?
Starałem się przekazać jak najwięcej informacji dotyczących strony, ale jeśli będzie potrzebne więcej informacji proszę napisać.
Pozdrawiam