Od niedawna prowadzę sklep spożywczy.
Teraz dostałem koncesję na piwo.
Postanowiłem nie naliczać marży procentowo, lecz określić stałą na poziomie 40gr/szt (piwo puszkowe)
Czy to odpowiednia marża?
Pozdr
|
Marża na piwo |
Marża na piwo
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Od niedawna prowadzę sklep spożywczy.
Teraz dostałem koncesję na piwo. Postanowiłem nie naliczać marży procentowo, lecz określić stałą na poziomie 40gr/szt (piwo puszkowe) Czy to odpowiednia marża? Pozdr
To zależy od konkurencji w siąsiedztwie. Najrościej jeśli przejdziesz się i zobaczysz jakie ceny są po siąsiedzku. Na tej podstawie ustalisz swoją cenę.
popieram przedmówcę, to trochę dziwne, bo często producenci podają "cena sugerowana" a jeżeli da ktoś powyżej wątpie w zainteresowanie ...
Pozdrawiam, ja tam na cene piwa nigdy się nie patrzę :P Raczej na to ile mi ich potrzeba :)
Jest taniej jak u konkurencji i poniżej cen "sugerowanych".
Jednak największa sprzedaż to 60 szt/dzień. Nie mam firmowych reklam ani szyldów Browarów bo to dopiero początek. Myślę że jeśli takowe umieszczę to trochę pomoże. Co o tym myślicie :?: pozdr
Spokojnie, wszystko się z czasem rozkręci, w takiej braży najważniejsza jest lokalizacja i miła obsługa i dostępność towaru. Pozdrawiam
60 na dzie to niewiele, ale czas pokaże.
Powoli szylduj, reklamuj, a przede wszystkim stosuj zasady marketingu one-to-one. Jeśli to osiedlowy sklepik tylko tak możesz się przebić. Pozdrawima
Sklep nie jest na osiedlu, ale wokół mieszka trochę ludzi. Poza tym jest przy ruchliwej ulicy, w dodatku jest gdzie zaparkować. Co to za zasada one-to-one? Pozdr
Nie specjalizuje się w tradycyjnym one-to-one ale podstawowe zasady są identyczne. Zerknij na artykuł: Marketing one-to-one w biznesie internetowym
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Marża na piwo": - piwo i vat - bar - piwo, kebab itp - PIWO DO ANGLII - własne piwo - Piwo z Niemiec
• Strona 1 z 1
|
|