|
Marża w piekarnni |
Marża w piekarnni
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, może ktoś podpowiedzieć jakie marże są na chlebie 600g ?? Pytam osoby które prowadzą lub prowadziły własną piekarnie.
mam odłożone 50 tys... czy wystarczy na otworzenie małej piekarenki, zaopatrującej lokalny rynek? Da się z tego wyżyć?
człowieku za 50 tyś nawet nie kupisz podstawowych maszyn /nawet używanych/ następnie lokal odpowiednio dostosowany do przepisów /sanepid, straż itp./ nie wspomnę już o pracownikach : brak ludzi mających jakiekolwiek pojęcie o pracy piekarza a wymagający pensji że szkoda gadać. Prowadzę sam piekarnie od 18 lat i to chyba jest ostatni rok mojej działalności. BARDZO CIĘŻKI I WYMAGAJĄCY INTERES !!!! Ale próbuj kolego jak masz odwagę :)))
Skutecznie mnie zniechęciłeś...:) Jeżeli chodzi o lokal. Z tym nie byłoby problemu, posiadam własny, ok 120 m2.
Nie sądziłem ze maszyny są takie drogie... Szukałem używanych na aukcjach internetowych i znalazłem http://www.allegro.pl/item517754364_pel ... arnia.html (50 tys za całoś) W tym momencie kończą sie moje fundusze... nowy24 - Dlaczego rezygnujesz z piekarni?
Przemysl jeszcze raz temat wlasnej piekarni bo to ciezki kawalek chleba.50 tys to stanowczo za malo moze i wystarczy na sprzet a co z surowcami,samochodem,wyplatami,konurencja? Mialem kiedys piekarnie wiec wiem co mowie.... Poszukaj innego interesu za te 50 tys. bo szkoda je wtopic.
Panowie, chyba macie racje. Dzięki za otwarcie oczu:)
Musze coś innego wykombinować. Myślałem też o sklepie typu abc... moja miejscowość liczy ok 1500 osób i jest 5 sklepików. Jednak żadnego samoobsługowego.. Nie wiem czy w to wchodzić. Co o tym Myślicie? Może ktoś podsunie jakiś inny pomysł. Do wykorzystania 50 tys + lokal 120m2.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Marża w piekarnni": - Marża - marża - Marża i VAT - VAT MARŻA - czy marża
• Strona 1 z 1
|
|