Witam wszystkich.
Jestem młodym facetem 20 lat , studiuje , pracuje ,ale od zawsze marzy mi się własny biznes, własna firma. Posiadam działkę 1 hektar (sądzę, że to w pewnym sensie jest jakiś atutu) . Moją pierwszą myślą odnośnie własnego biznenu to firma która mi się od zawsze marzy , mianowicie FIRMA TRANSPORTOWA. Niestety na bierząco analizuje rynek i wiem że jest ogromna konkurencja gdzie ja z jednym samochodem nie jestem w stanie się przebić (jak znam zycie konkurencja obniży stawke o np 20% i ja po 3-4 miesiącach leże i kwicze). Następnym pomysłem były usługi w lesie(dodatkowy atut ze mieszkam w leśniczówce) , czyli kupuje ciagnik przyczepę samozaładowczą i wykonuje usługe dla lesniczego ( teraz lasy sa prywatne wiec firmy prywatne wykonują usługi w lesie) lecz tam jest ogromna konkurencja i na samych usługach nie dam rady zeby było to filarem mojej firmy. Więc chciałem dorzucić do tego sprzedaż drewna kominkowego lecz i dowóz do klienta lecz raz , moze dwa lub nawet trzy uda mi sie załatwic po znajomosci drewno , (ok.20 metrów) ale pozniej to jest taka konkurencja że nie mam szans się utrzymac na rynku (inne aktualne firmy maja liminty , ze tyle i tyle napewno dostana drewna i nie musza sie martwic a ja ? o każdy metr bym musiał sie bic i kupować o wiele drożej a sprzedawac taniej .....po za tym niemiecka firma weszła na rynek i wszystkie wolne przetargi wygrywa. Aktualnie myślę nad innym biznesem lecz nie mam pomysłu....jestem w stanie duzo zaryzykowac...lecz pomysły mi sie skończyły..... Mam miejsc(1 hektar) czyli jakaś podstawe mam, nie jestem całkiem goły tylko teraz pytanie brzmi co.... POMOCY !