Witam wszystkich! Mam wiele pomysłów na biznes jednak przed wdrążeniem jakiegoś chciał bym zapytać się Was o opinie. Wśród znajomych otrzymałem mieszane opinie na temat opłacalności takiej branży, mianowicie chciał bym otworzyć tani salon masażu. Dlaczego tani? Chodzi o to iż był by to dobrze usytuowany pokój w centrum znanego uzdrowiskowego miasta gdzie głównie przyjeżdżają osoby w starszym wieku by wypocząć i zregenerować akumulatory(nie będę wymieniać nazwy miasta). Otóż w tym pokoju znajdowały by się 3 fotele do masażu. Nie znam się na tej branży ale nie ciężko się domyśleć iż masaż za pośrednictwem takiego fotelu nie jest tak efektowny jak w gabinecie masażysty ale i tez cena jest adekwatna do świadczonych usług.
Kto kiedyś siedział na profesjonalnym fotelu do masażu wie ze czasem nie da się wytrzymać pod naciskiem wałków masujących i człowiek sam podrywa się do góry więc nie jest to taki "pic na wodę". Co do ceny to masażysta bieżę od 30-100 zł za 30 min. Myślę iż w moim przypadku cena od 10-15zl za 30 min nie jest zbyt wygórowaną. Kuracjusze tez liczą się z cena (moja opinia poparta jest mnogością powstających i dobrze prosperujących ciucholandów) i taka usługa mogła by być miłym wypełnieniem wolnego czasu. Do samego masażu mam jeszcze parę pomysłów które mogły by umilić spędzany czas ale to tylko dodatki.
Co o tym myślicie? Wszelkiego rodzaju opinie mile widziane. Głównie chodzi mi czy było by zainteresowanie starszych osób taką usługą i czy Wy sami skorzystali byście z takiego masażu w miarę możliwości? Wiem zeby ozyskac odpowiedz na to pytanie nalezało by przeprowadzic badania marketingowe jednak narazie posluże sie forum.