|
Masaż |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co myślicie o masażu? Tak sobie pomyślałem, a może zając się masażem. Masaż jest coraz modniejszy i myślę że wiele osób skusi się na wydanie 30-50 PLN na godzinkę relaksu. Na początek dojazd do domu klienta a jak dobrze będzie szło to salon. Niski koszt rozpoczęcia działalności około 3 tyś. łącznie z kursem. Co wy na to???
Heh, jesli nie jestes po studiach w tym kierunku (fizjoterapia chociazby) to w miescie bedziesz mial marne szanse zarobku tylko po kursie. Niestety, masaz to powazna sprawa i ludzie niechetnie ida do kolesi "po kursie" i niczym innym. Mozesz im zrobic wiecej krzywdy niz to wszystko warte.
coralus, i po studiach są tacy co nic nie umieją. Mi chodzi bardziej o masaż relaksacyjny nie terapeutyczny.
tak, jak z kazdym przedsiewzieciem, sprawa nie jest tak prosta, jakby na pierwszy rzut oka moglo sie wydawac.
najpierw odpowiednie wyksztalcenie - 100h oferowane przez wiekszosc szkol masazu to znacznie za malo zeby stac sie profesjonalista i trzeba to traktowac jedynie jako wprowadzenie do zawodu. Potrzebujesz co najmniej 10 razy tyle godzin zeby nauczyc sie czegos wiecej niz smarowania olejem. nie traktuj tez zawodu masazu jako latwego sposobu zarobku - jest to, z reguly, ciezka, fizyczna praca.
|
|