Witam.
Mam nadzieję,że po napisaniu moich rozważeń będziecie zadowoleni.
Nie myślcie , że wziołem sie z nikąd i mam znikome doświadczenie, nie myślcie, że sie nie znam itp. Czytam to forum od dawna i szukam pomysłów, które mają szanse na popyt w (proszę się nie śmiać, ale taka prawda)
NAJLEPIEJ ROZWIJAJĄCYM SIĘ KRAJU EUROPY
Wskazówki:
Pomysł - nie podam wam żadnego, bo wiadomo, że jeśli byłby dobry sam bym go wykonał.
Pomysł musi być bardzo, bardzo przemyślany. Trzeba zwrócić uwagę na konkurencję. Jeśli masz mały kapitał nie inwestuj w puby, pensjonaty itd. Najlepiej zainwetsować w branże FMCG- Fast Moving Consumer Goods - produkty szybko rotujące, szybko zbywalne. Twój produkt, albo produkt nie może być taki jak np. (przykład dosłownie teraz podany) lodówka. Potrzebujemy jej na codzień, w każdym momencie nam pomaga (mrozi mięso itp.), ale czy ktoś je kupuje codziennie? NIE. Kupujemy ją raz na kilkanaście lat. I co? Sprzedawca na jednej jest w stanie zarobić >500 zł, ale tlyko jednorazowo! I to jest właśnie błąd. Musimy sprzedawać, rzeczy które są potrzebne bardzo często, ale muszą być również zbywalne.
Chcecie przykład ? zapałki Śmiejesz się? A jak myślisz kto trzepie kasiore? Że niby tania - 10gr.? A używamy ich na codzień i bardzo często je kupujemy. Na początku pomysł z dystrybucją zapałek był banalny. Maszyna do ich tworzenia, eksploatacja, mechanicy i ludzie obsługujący maszynę, opakowania, dystrybucja pochłonęły miliardy (w tamtych czasach...). Pomyślicie 10gr - To z czego on żyje . Pudełko zapałek , jego produkcja może kosztować 2,5gr za pudełeczko z wyliczoną ilością zapałek. Reszta to prowizje i zarobek pracowników, producenta i pomysłodawcy (bardzo mądrze, że nie sprzedał pomysłu tylko wszedł w spółkę)...
Na dzisiaj to tyle, zobaczymy jakie będzie zainteresowanie pomysłem i napiszę kolejną część
CDN...