|
Maszyna do odpadów |
Maszyna do odpadów
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co myślicie o maszynie która by przerabiała wszytkie odpady na jakiś przemiał itd.Niewiem jeszcze na co by ten przemaił szedł,na jaką produkcję,ale myśle że to by był dobry pomysl.Zwłaszcza,że ta maszyna by przetabiała też odpad z foli,z którym się borykami.Napiszcie co o tym sądzicie,bo są firmy które produkują folie różne,a niewyobrażam sobie ,tego ,że mogłabym się obejsc bez woreczków.reklamówek,.
Musisz się troche zagłębic w temat bo to nie takie proste. Powodzenia
ekologia w modzie a ale ona nie jest tania Przykro mi
kupa roboty przed tobą, nieprzespanych nocy spędzonych nad książką. zmielony odpad to nadal odpad, długa droga do jakiegokolwiek produktu. daj znać jak coś wymyśłisz, ja głowiłem się 2 lata.pozdrawiam
Temat rzeka a raczej hałda, niestety odpad tak ogólnie ma zmienny skład i bez przynajmniej wstępnej segregacji nie ma co myśleć o jego przetwarzaniu, trzeba by zapoznać sie tym jak duże firmy recyklingowe sobie z tym radzą. Tak ogulnikowo to z odpadów odzyskuje sie albo materiał albo energię, jak zawiera jakieś porzyteczne materialy np: metale lub tworzywa to sie je próbiuje odzyskać a jak taki odpad jest w miare palny to do pieca ale to nie najlepsze rozwiązanie bo emituje szkodliwe spaliny i ostatnie rozwiązanie jeżeli są to klasyczne komunalne śmieci majace dużo odpadków organicznych albo podobne to można z nich produkowac biogaz, jak pisałem wyzej temat rzeka, niestety ciężko wymyśleć uniwersalny cykl technologiczny dla obojętnie jakiego odpadu, konieczna jest segregacja najlepiej odrazu u ich producenta a z tym u nas cięzko można nastawiać i po 10 kontenerów na rózne odpadki a i tak każdy sypie smieci jak leci.
No tak ale jaki odpad?
Bo odpadem jest wszystko co nie nadaje sie do produkcji czy daleszego przerobu. Odpadem jest wenflon i skrawki stali w ślusarni, wysłodki w cukrowni i zlepy w przetwórni twożyw. Musisz wiedzieć co chcesz przerabiać.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|