Oferujemy uzywane maszyny budowlane z Niemiec NA ZAMOWIENIE! Mozliwa dostawa. Rowniez inne urzadzenia, samochody, towary itp.
Info: timohandel@aol.de; tel. 0049 1717588596
|
Maszyny budowlane |
|
Strona główna forum
‹ Ogłoszenia
‹ Biznes oferty
‹ Oferty Towar
Autor
Wiadomość
Oferujemy uzywane maszyny budowlane z Niemiec NA ZAMOWIENIE! Mozliwa dostawa. Rowniez inne urzadzenia, samochody, towary itp.
Info: timohandel@aol.de; tel. 0049 1717588596
Witam.
Napisałem wiadomość do tego Pana, że poszukuje agregatu tynkarskiego niemieckiej firmy PFT G4, maszyna nie musiała być w dobrym stanie, tylko sprawna, rok również bez znaczenia, napisałem że mogę za nią dać 8 tysięcy i samemu ją odebrać. Na to dostałem odpowiedź, ze nie jest zainteresowany ze względu na zbyt niską cenę. Tylko, że na allegro jak wczoraj przeglądałem to są już takie agregaty po 8 , 9 tyś oczywiście sprawne. Myślałem, że jak ktoś jest importerem to mi zaoferuje korzystną ofertę, a wychodzi na to że w Polsce kupie taniej i jeszcze na miejscu. Chyba, że ktoś chce na siłę maszynę z Niemiec, bez względu na koszty. Generalnie jestem zawiedziony i nie polecam.
Pan chyba niedoczytal tresci maila, proponuje jakis kurs czytania to glupot pozniej nie bedzie Pan wypisywal. Nas nie interesuja transakcje wartosci 2 lub 3 tys. Euro poniewaz prowadzimy firme a nie zbieramy na bulki:)
No coz niedomowienia sie zdarzaja ale publiczne dyskredytowanie innych firm i to przez takiego "powaznego przedsiebiorce" to troche radykalne posuniecie. Jezeli prawda sa pozostale Panskie posty to Pana na chwile obecna nie stac na zakup takiego agregatu no chyba chyba ze Panskie grunty rolne sa 5 klasy i zostana dobrze sprzedane:) Przepraszam innych uzytkownikow BF za charakter tej wypowiedzi ale staralem sie go dostosowac do poziomu tego uzytkownika. Co do maszyn budowlanych, profilaktycznie juz tylko prostuje, ze transakcje ponizej 10.000 Euro /maszyne nas nie interesuja.
Trzeba było napisać w ogłoszeniu, że powyżej 10 tyś euro, dobre i takie usprawiedliwienie. Po drugie napisałem, że moge jendarozowo kupić 3 agregaty tynkarskie, więc chyba mam na nie pieniądze, więc prosze się nie martwić o stan mojego portfela, ani o moją ziemie. To jest ewidentna próba usprawiedliwienia się, bo 3 agregaty to już dużo nie brakuje do tych 10 tyś euro. Poza tym na przyszłość prosze bardziej precyzyjnie opisywać swoje ogłoszenia i ewentualne odpowiedzi na nie, życzyłbym również sobie mniej złośliwości, poważnemu importerowi nie wypada się wypowiadać w taki sposób. Pozdrawiam i życze sukcesów.
To nie jest proba usprawiedliwienia tylko problem w tym ze my za obsluge pobieramy 500 do 1500 Euro od maszyny.
I jeszcze jedno (warto czytac!!!), jestesmy posrednikiem a nie importerem. A jezeli chodzi oszczegoly to moglibysmy byc eksporterem bo jestesmy firma niemiecka!
powinines TIMO przeczytac sobie mój post o firmach które wyłudzają dane - nip , adres i inne
czy w waszym przypadku nie trzeba czasem równiez podac takich danych zebyscie w ogóle coś odpisali ? potem oczywiscie sie nie dogadujecie z ceną ( jak wyzej wynika z wypowiedzi ) dane zostają w firmie dane ida do przysłowieowego ŻYDA moze zapytamy człowieka który nie jest zadowolony ze wspołpracy z wami czy musiał podac np nip ? zobaczymy co odpowie do czego mogą posłuzyc takie dane to moze kiedys opisze ale nie teraz na pewno nie do wysyłania maili
Istotnie, jezeli jakas firma zwraca sie do nas z propozycja wspolpracy (nasze uslugi sa skierowane do firm) prosimy o podanie adresu i osoby kontaktowej i to z kilku powodow, ale nie dlatego zeby je wyludzac bo jak bede chcial dane adresowe firm to je skopiuje z ktorejkolwiek bazy danych (fdf, pkt, pf ...). Bedzie taniej i szybciej, no i z takimi kretynami nie bede musial dyskotowac.
Dla jasnosci szanujaca sie firma podaje swoje dane i ich nie utajnia (tak robia tylko debile i oszusci) i to dobrowolnie. Normalna firma podaje swoje dane gdzie sie tylko da to zawsze daje szanse na jakis interes. Jak piszesz do kogos pismo to podajesz swoje dane czy tylko piszesz kolombo...? Normalne ze podajesz swoje dane! W celu opracowania oferty, ktora pozniej mamy komus wyslac ladnie jest ja zaadresowac czego zapewne nie rozumiesz, bo to takim tanim wyszczekanym cwaniaczkom ktorzy nigdy nic nie zrobili, nie robia i nie zrobia w nieczynnym ich mozgu sie nie miesci. Kapujesz? to taki zwykly bajer marketingowy debilu. Wysylajac oferte chcemy wiedziec czy jej odbiorca to nie konkurencyjna firma. Ponadto sprawdzamy firme w takiej bazie danych firm z ktorymi wspolpraca jest ryzykowna zanim przedstawimy oferte. I ostatecznie tylko Polacy (nie wszyscy) maja takie podejscie do sprawy danych adresowych u nas jest to calkiem normalne - jak kogos o cos prosze to mowie mu kim jestem. No coz ,widac ludzie w Niemczech nie wstydza sie tego kim sa:) a moze nie boja sie ze jak sie ich sprawdzi to nie wyjdzie na jaw te sa nikim? Jeszcze jedno - jezeli ja podaje dane swojej firmy to dlaczego mam rozmawiac z duchem? glupie to jest A tak na boku mowiac to dlaczego w Twoim (PFT rowniez) profilu nie ma zadnych danych?
skoro tak jest jak mówisz
wyszczekany koleszko to dlaczego ty nie wysyłasz swojego numeru nipu ? i nie pitol ze aby komUś wysłac ofertę na stare, uzywane graty doliczając sobie 1500 ojro za usługę MUSISZ SPRAWDZIC FIRMĘ KTÓRA CI PŁACI GOTÓWKA I SAMA ZABIERA TOWAR PITOLISZ MARCIN JAK NAKRECONY sprawdze te twoja firmę , bo własnie o tobie pisałem ten post o wyłudzaniu danych własciwie juz to sprawdzam wysłałem zapytanie do Bretten obaczymy co wyjdzie
Kolombo, wdawac sie z Toba w dyskusje to rzeczywiscie jest najgorsza rzecz jaka mozna zrobic. Nie chce sie wlaczac do dyskusji, jednak widac ze nie masz pojecia o branzy maszyn wiec od siebie chcialbym dodac jedno wyjasnienie. Maszyn budowlanych nie kupuje sie jak w 7/11, wchodzi klient i pyta co i za ile. To nie jest zabka. Dla twojej informacji - nowy dzwig kosztuje np 1 mln EUR + VAT. Zadna powazna firma nie bedzie z Toba rozmawiac jesli nie podasz danych umozliwiajacych sprawdzenie Twojej firmy i wiarygodnosci - to oczywiste w tej branzy. Szkoda czasu na ludzi niepowaznych. Pozdrawiam i zycze milej dalszej dyskusji.
masz rację warcop
wdawać się ze mną w dyskusję jak się nie ma racji - to DUZY BŁĄD po pierwsze - załozenie ze jego firma jest powazna ......... to powazny błąd milion ełro to łon widział tylko na filmie w kinie firma która sama ma tajne dane nie moze i nie ma prawa wymagac podania danych od klienta - jasne ? firma która handluje dziwigami nie handluje pampersami - bo jest wtedy niepowazna - jasne ? firma która chce zatrudnić przedstawicieli a nie podaje w jakiej branzy a wymaga tylko zaangazowania - jest niepowazna - jasne ? tak to mozna w mlm a nie przy dzwigach za miliony ełro - jasne ? a argument koronny ( taki zeby do zupełnie zdołowac zatrzymam sobie na koniec ) moze podam lub nie , nie chce gościa zupełnie zgalanowac wiec nie mysl powagi firmy z próbami wyłudzenia danych a moze małe wyjasnienie na koniec jak ktos gada bzdety ze dane mozna wziąc z ksiazki - to niech gada te dane są bezuzyteczne w przekretach dane uzyskane bezposrednio od firmy sa uzwywane do olbrzymich przekretów i stad róznica facet który takie informacje wykorzystuje nie bedzie ryzykował ze wezmie dane z ksiazki jeloł pejecz , bo : po pierwsze nie zarobi po drugie nie uda sie klienta walnac w rogi po trzecie grozi mu klika lat pierdla stad firmy które zbieraja dane i same ich nie wykorzystuja sprzedaja tym którzy wiedza co z nimi zrobić nawet nie pytam warcop czy jasne , bo i tak wiem ze nic nie kumasz przeciez nie jestez żaba ,wiec nie kumasz
|
|