|
Maxlokata 6%w pko |
Maxlokata 6%w pko
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
zastanawiem sie nad ta lokata czy to jest takie wesole ze przy inwestycji np 40tys, za rok bedzie 2400zl zysku, czy sa pobierane od tego jakies prowizje lub koszty manipulacyjne, podatek belki albo cos, i to prawda ze po 1 krwartale mozna wypacic czesc wplaconej sumy ?
belka na pewno jest pobierana (podatek od zysków z lokaty pobierany jest przeważnie raz na kwartał przez bank), gdzieś słyszałam, że pierwsze dwa miesiące są nieoprocentowane, ale nie sprawdzałam tej informacji
to dlaczego pisza za jak zainwestuje sie przykladowe 20 tys to zysk bedzie 1200zl nic nie pisza o kosztach
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... 88650.html "Bankowcy zgodnym chórem podkreślają, że PKO BP, deklarując "6 proc. bez gwiazdek", nie mówi klientom całej prawdy. Odsetki od Max-Lokaty będą bowiem liczone dopiero począwszy od 18 marca. Co to oznacza? Jeśli ktoś zapisze się na lokatę już dziś, jego pieniądze przez ponad półtora miesiąca będą leżały w PKO BP nieoprocentowane." Nieźle...
Ta lokata to ściema, tak jak pisał Prolans. Nie dajcie się nabrać.
Witam też mam lokatę w PKO na 6% ale zysk będzie mniejszy niż myślisz.
Twoje 40tysi + 6% = 42400 Zysk 2400 (brutto) - 19% (podatek tj.456zł) = 1944 (do ręki) Stały wzór. Polecam get in bank (5,67 do ręki) niby 7% :):)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Maxlokata 6%w pko":
• Strona 1 z 1
|
|