|
Mbank - 10 tys na start przy założeniu konta firmowego? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Banki
Autor
Wiadomość
tak oferują ale czy to rzeczywiście prawda, że dają tyle każdemu bez ograniczeń, czy ten limit jest może od czegoś uzależniony, 10 tys to spora kwota znacznie ułatwia pozyskanie kapitału, ma ktoś doświadczenie w tym temacie? jak to jest w rzeczywistości?
Chłyt maketingowy, dają jak im wykażesz, że masz duży dochód, trzeba podsyłać im PITy i sporo się gimnastykować. 5 tys. dają bez procedur ale obrót na koncie musi być duży.
konsultant w rozmowie ze mna powiedzial ze daja od razu, automatycznie przy zakladaniu konta 10 tys. i ze dziala to na podobnej zasadzie co kredyt odnawialny na koncie osobistym
Dokładnie jest tak jak mówi Mateusz. Grają na odczuciach nowego i młodego prezedsiębiorcy, który być może pomyśli: "jaki dobry bank, bo daje pieniądze bez zabezpieczeń"
Jeśli chcesz to zacznij się starać i zobaczysz co się stanie :)
Witam moja JDG działa od początku października br. Biorę pod uwagę założenie konta firmowego właśnie w mBanku, głównie dla tych "obiecywanych" 10000zł na start. Nie ma co ukrywać, potrzebna mi kasa na zatowarowanie sklepu. Piszecie jednak, że to jakaś ściema. Proszę o odpowiedzi na kilka nurtujących mnie pytań ewentualnie o linki, jeśli gdzieś było to już na forum poruszane. 1) Jak jest z tą kasą na start? Dostanę te 10000zł zaraz po otwarciu konta, bez wykazywania obrotów czy nie? (Jest to główny czynnik, dla którego mam zamiar to konto otworzyć.) 2) Jeśli już dają tą kasę to może się orientujecie, czy te pieniądze są na jakiejś karcie debetowej/kredytowej? 3) W jaki sposób się spłaca zadłużenie? Czy jest jakiś odroczony termin płatności jak przy kartach kredytowych np. do 52dni, czy to typowy kredyt, od którego lecą odsetki? Ustaliłam już, że nie potrzeba poręczycieli, by pozyskać te pieniądze i że ten limit przyznawany jest dla firmy, więc w razie czego odsetki można wpisać jako koszty w KPiR. 4) Trochę z innej beczki: W moim mieście nie ma wpłatomatów ani mKiosków, w jaki sposób wpłacać gotówkę (dzienny utarg?) Za pośrednictwem innych banków i płacić codziennie prowizję od wpłaty za przelew do obcego banku? Z góry dziękuję za odpowiedź
We wniosku o mBiznes konto jest klauzula, że otwarcie rachunku nie jest równoznaczne z otrzymaniem limitu na start. O tym decyduje bank. Ja dostałam jednak bez problemu całą kwotę limitu czyli 10000zł. Mogłam nią dysponować już z chwilą otwarcia konta. Wniosek o mBiznes konto złożyłam przez internet w drugim tygodniu od uruchomienia mojej JDG, po czterech dniach miałam już otworzone konto z limitem 10000 zł do dyspozycji. Jest to moja pierwsza DG, więc nie musiałam przedstawiać żadnych Pitów, czy rozliczeń (nikt czegoś takiego ode mnie nie wymagał) Po prostu wysłałam wniosek i tyle. Wraz z podpisaną umową należy jedynie - tak jak wszędzie - odesłać kserokopię wpisu do ewidencji, regonu, nipu i dowodu osobistego. Nadmieniam, że jestem już klientem mBanku od jakiegoś czasu. Mam tu swoje konto osobiste, na które wpływał mi zasiłek wychowawczy i od czasu do czasu jakieś drobne kwoty z transakcji z serwisów aukcyjnych. Nie uważam tego jednak za duże obroty, bo jak wiadomo na duże zasiłki nie mamy co liczyć, więc nigdy nie miałam tu więcej niż 550zł. No ale być może dzięki temu decyzja banku co do przyznania limitu była pozytywna.
Tak jak ja zakładałem mbiznes to pan pyta czy wysłac zapytanie o limit ten 10000 powiedziałem wysyłaj pan a nuz sie sprzyda. I co sie okazało??? pozmimo tego ze mam ekonto ze stałymi miesiecznymi wpływami wynagrodzenia z umowy o prace w kwocie pow 2tys to nie przyznalimi limitu bo jestem mało wiarygodnym klientem. A ekonto z w/w wpłatami mam ponad 5lat. Ale jakosto przeżyłem i teraz na mfirma mam duzeeee obroty i kilkakrotnie pani dzwoni i mi proponuje kredycik a ja w odpowiedzi czytam zawsze maila który przysłalimiz odmowa i odkładam słuchawke ot taki juz jestem
Przepraszam, ale nie chce mi się w to wierzyć. Ja mam w mBanku konto od ponad 6 lat. Zawsze miałem na tym koncie spore obroty i od prawie 2 lat wpływało na nie moje wynagrodzenie wielokrotnie przekraczające zasiłki czy wymienioną przez Panią kwotę 550 zł. Po założeniu JDG od razu zwróciłem się do mBanku o założenie konta firmowego oraz limit 10 000 zł. W odpowiedzi usłyszałem, że niestety nie mam zdolności kredytowej. Jak to usłyszałem to z dnia na dzień przeniosłem sie do Multibanku. Chciałbym nadmienić, że zarówno mBanku jak i multibank należą do BRE Banku :) Nie dość, że w Multibanku konto firmowe mam gratis przez cały rok, to na dodatek Multibank ma więcej placówek i od ręki przyznano mi limit <b>12 000 zł<b>. Jak widać jednak miałem tą zdolność kredytową. Także takie opowieśći, że dostanie się limit 10000 zł nie mając udokumentowanych żadnych dochodów, bez przedstawienia PITu itp. można wsadzić między bajki. Także z mojej strony jak najbardziej polecam Multibank
A jak już się dostanie ten debet i się wybierze troche kasy, to ile dają dni na jego spłate? i jakie jest oprocentowanie?
Przepraszam, ale nie chce mi się w to wierzyć. Ja mam w mBanku konto od ponad 6 lat. Zawsze miałem na tym koncie spore obroty i od prawie 2 lat wpływało na nie moje wynagrodzenie wielokrotnie przekraczające zasiłki czy wymienioną przez Panią kwotę 550 zł. Po założeniu JDG od razu zwróciłem się do mBanku o założenie konta firmowego oraz limit 10 000 zł. W odpowiedzi usłyszałem, że niestety nie mam zdolności kredytowej. Jak to usłyszałem to z dnia na dzień przeniosłem sie do Multibanku. Chciałbym nadmienić, że zarówno mBanku jak i multibank należą do BRE Banku :) Nie dość, że w Multibanku konto firmowe mam gratis przez cały rok, to na dodatek Multibank ma więcej placówek i od ręki przyznano mi limit <b>12 000 zł<b>. Jak widać jednak miałem tą zdolność kredytową. Także takie opowieśći, że dostanie się limit 10000 zł nie mając udokumentowanych żadnych dochodów, bez przedstawienia PITu itp. można wsadzić między bajki. Witam, Myslisz się, iż w/w "opowieści" można wlożyć między bajki.. ja rownież dostalam prawie od reki sumę 10 tys. na rozpoczecie dział. gosp. konto osobiste od 5 lat wplywy ok 1.5 tys... dalej uważasz, że to bajki??? Pozdrawiam i życzę sukcesow w biznesie :)
Ja dostałem te 10tys bez problemu. ;)
Czy ktoś potrafi powiedzieć jak wygląda spłata tego?
Ile ma się dni na spłate? Od kiedy naliczają odezetki? Jakie jest oprocentowanie? I jeszcze jedno, czy naprawde warto braćto konto?
|
|