Banki zaczynają walczyć na noże o posiadaczy kont osobistych. Niedawno ING i Nordea wprowadziły do oferty darmowe konta osobiste, a lada dzień z opłat za przelewy wycofa się internetowy mBank.
Więcej Gazeta.pl
|
MBank rezygnuje z opłat za przelewy |
MBank rezygnuje z opłat za przelewy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Banki zaczynają walczyć na noże o posiadaczy kont osobistych. Niedawno ING i Nordea wprowadziły do oferty darmowe konta osobiste, a lada dzień z opłat za przelewy wycofa się internetowy mBank.
Więcej Gazeta.pl
mbank i tak ma interesującą ofertę,
pomimo wadliwych wpłatomatów, blondynek w mLinni i długich czasów oczekiwania na jakie kolwiek pisma, Jesłi komuś to nie przeszkadza to jego sparwa, bo zaczynam mieć już dość tego banku i pewnie zmienię na jakiś naziemny bank, Ale i tak góruje wsród uczni/studencików bo najtańszy i internetowy i wogole wypas. ps: żeby tak jeszcze wszystkie bankomaty były bez prowizji :) choć z tego co wiem to BPH wprowadza cos takiego
ponoc nordea ma wszystkie bankomaty w polsce bez prowizji...
i konto za free :)
Nawet ma oddziały, w których nie ma kolejek xD
ja jestem chyba już ponad 5-6 lat.
i jestem zadowolony, że i tak dobra oferta banku staje się jeszcze lepsza. 50groszówek za przelew wyszło ode mnie w historii dużo. ale wycofanie opłat tylko od kont osobistych z tego co wiem. nic nie pisali o firmowych, tu wydaje mi się, że jednak banki nigdy nie zejdą na zero, no przynajmniej w najbliższym czasie. na plus też jestem zadowolony z obsługi kredytu w mbanku. po odpowiedniej historii i pierwszym kredycie podpisanym tylko finalnie w mpunkcie. kolejne w praktyce tylko na telefon. a na moich "spekulacjach" czyli na wpłacaniu kasy jak miałem na konto, redukowałem sobie maksymalnie odsetki niż gdybym miał spłacać np. zgodnie z jakimś harmonogramem jak w bankach tradycyjnych. dla porównania moje konto w PKP BP superstudent (2zł/mc) plus 2,5zł na dostęp przez internet (lub na odwrót) to 4,5zł miesięcznie. konto musiałem mieć odnośnie kredytu studenckiego. bank związał mnie na 5 lat studiów. zamierzam na czas spłaty kredytu spróbować odejść, bo to byłoby kolejne 8 lat x opłaty.) mbank na minus to jeszcze sieć bankomatów w mniejszych miastach, o ile sieć bankomatów się rozrasta o nowe lub sieci współpracujące za 0zł, to ciągle jeszcze jest ich za mało.
a oprocentowanie na rachunkach w takich PKP BP cz PKO SA 0,01% to...
mbank ma chyba też emaxa podnieść do 5,05% a widziałem już lokatę w getinbanku na 7%, nie wiem tylko jak jest to obsługiwanie, czy na terminowe, czy jak w mbanku wyp/wpłata kiedy chcesz bo nie znam szczegółów.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "MBank rezygnuje z opłat za przelewy": - darmowe e-konto i brak opłat za przelewy - W jaki sposób oddaje się pieniądze UP jeżeli rezygnuje z dg? - mBank - punkt opłat - Naliczanie Opłat
• Strona 1 z 1
|
|