musicproject napisał(a):Mimo wszystko ma najlepszą chyba ofertę na rynku [...]
firmowe najlepsze? nie do końca. W sumie wszystko zależy od indywidualnego profilu każdego z 'przedsiębiorców' :)
|
MBank - strona 2 |
MBank
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
firmowe najlepsze? nie do końca. W sumie wszystko zależy od indywidualnego profilu każdego z 'przedsiębiorców' :)
Moim zdaniem dla małych firm idealne. Np: bezpłatne przelewy do ZUS i US Mozna także dorobić w ich programie partnerskim !!!
tak a reszta przelewów 1zl jak masz tylko opłaty do urzędów to ok ale dla reszty przedsiębiorców to nie do końca najlepsze rozwiązanie. A do US i ZUS coraz więcej banków ma darmowe przelewy..
dzisiaj mija 12 dzien od zlozenia wniosku. Ciagle nie mam rachunku na ktory moga mi klienci wplacac pieniadze. Bo mbank ma w d... klientów. ciekawej rzeczy sie dowiedzialem of firmy kurierskiej. im mbank daje trzy dni na dostarzenie przesylki, dzieki czemu oszczedza na koztach. Czyli ma w d... klientów, liczy sie tylko oszczedzenie pieciu zlotych na czasie doreczenia.
W Polsce tyle się mówi o czasie zakładania firmy. I sie narzeka na urzedy. A mi w urzedach wszystko zajelo dwie godziny. W mbanku jest na razie 12 dni i zobaczymy co bedzie dalej.
mechanizm polegający na wykorzystywaniu dźwigni finansowej nie jest najlepszym rozwiązaniem. Używany jest podczas inwestowania np. na rynku kontraktów terminowych. Jego istotą jest depozyt początkowy, wynoszący kilkanaście procent wartości kontraktu - niewielka pierwsza wpłata umożliwia obracanie kontraktem o wielokrotnie wyższej wartości.
Wiecej na ebooksdownload.prv.pl
Witam serdecznie.
Ja osobiscie nie slyszalem zadnych zlych opinii na temat eMaklera. Znam kilku dobrych inwestorow, ktorzy korzystaja z eMaklera i sa bardzo zadowolenii w sumie to dzieki ich opinii sam korzystam z tej uslugi. Szybkosc transkacji: kupno akcji jest dokonywane nastepnego dnia na otwarciu sesji czyli: w poniedzialek zlecasz kupno a we wtorek jestes juz ich wlascicielem. Sprzedaz- na pieniadze ze sprzedazy czeka sie 3 dni.
Ja uważam, że ten bank jest bardzo dobrym bankiem szybko i sprawnie działa polecam rownież bank BPH.
Również polecam Mbank. Brak stałych opłat. Niskie prowizje. Najtańsze konto na rynku!
szybko i sprawnie? to jest bank internetowy i wszystkie sprawy zalatwiane sa poczta lub kurierem, np. na otwarcie rachunku czekalem 2 tyg, na wyciag z konta - 3 tyg !!! kolejne minusy to: - zbyt mala ilosc wplatomatów/mKiosków, - bez internetu nic nie zrobisz - brak debetu na karcie debetowej! najtanszy bank nie znaczy najlepszy
Własnie dlatego duża część posiadaczy konta w mBank i tak musi się asekurować drugim bankiem takim z "panienkami z okienka".
mi MBANK potrzebny jest do Allegro, posiadam równiez konto w LUKAS banku..
w mbanku mozna otworzyc rachunek oszczednosciowy (4,5%), wpłacasz kiedy chcesz i ile chcesz...
Korzystam z mBanku od około 5 lat. Jestem bardzo zadowolony i każdemu polecam... dopóki nie trzeba czegoś załatwić z tzw. konsultantem/tką. Nie przypominam sobie sytuacji żeby byli w pełni profesjonalni... gubili się ofercie własnej firmy, załatwienie czegoś w ich wykonaniu nie dawało rezultatu, ewentualnie trzeba na nich wiecznie czekać...
Ale cały urok tego banku polega na tym że zazwyczaj sprawy załatwiają automaty:))) pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments Mbank nie jest tak do końca free bo przelewy na konta innego banku kosztują 0,50 gr. Jak ktoś robi więcej przelewów w miesiącu to mu się to nie opłaci. Wtedy proponuję siostrę mbanku czyli Multibank.
kolejne minusy to:
- bez internetu nic nie zrobisz - brak debetu na karcie debetowej! po pierwsze zanim się założy konto z BANKU INTERNETOWYM , trzeba się dowiedzieć na jakich zasadach funkcjonuje , a nie łaszczyć się ,że rachunek za darmo, to biorę , a z obsługi internetu - noga.Czasami mam wrażenie ,że tak samo kupujecie pralkę , czy lodówkę , bez przeczytania informacji o produkcie. Poprostu super :( [/u][/b]
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|