|
Mbank |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Banki
Autor
Wiadomość
mbank jest rzeczywiscie super jesli chodzi o oplaty i dostepnosc bankomatow. Ale obsluga klientow tutaj to jest jakis skandal. zlozylem wniosek o zalozenie konta firmowego i sie nie moge jakos doczekac wizyty, a wczesniej telefonu kuriera. To dzwonie na infolinie, a tam mila pani oswiadcza, ze procedura dostarczenia mi kwitow do podpisu moze potrwac nawet kilkanascie dni. To jest jakas paranoja. Na co komu tyle czasu? W kazdym oddziale jakiekolwiek banku zaloze konto w 15 minut. Co moze trwac kilkanascie dni? w tyle to sie kredyt hipoteczny na mieszkanie na 200 tysiecy zalatwia, a nie konto zaklada.
było pójść do oddziału a nie via internet zakładać :) a co do bankomatów to tak wiele on nie ma..(w porównaniu z pko np.)
Mimo wszystko ma najlepszą chyba ofertę na rynku a to czy sie komus podoba czy nie obsluga i jej czas jest kwestia indywidualna. Ja nie korzystam z tego konta i nie zamierzam z wielu przyczyn np ze nie moge isc do Pani w banku i zalatwic czegos na ładne ooczka albo poprostu sie z nia poklucic o swoje racje ;)
firmowe najlepsze? nie do końca. W sumie wszystko zależy od indywidualnego profilu każdego z 'przedsiębiorców' :)
Moim zdaniem dla małych firm idealne. Np: bezpłatne przelewy do ZUS i US Mozna także dorobić w ich programie partnerskim !!!
tak a reszta przelewów 1zl jak masz tylko opłaty do urzędów to ok ale dla reszty przedsiębiorców to nie do końca najlepsze rozwiązanie. A do US i ZUS coraz więcej banków ma darmowe przelewy..
dzisiaj mija 12 dzien od zlozenia wniosku. Ciagle nie mam rachunku na ktory moga mi klienci wplacac pieniadze. Bo mbank ma w d... klientów. ciekawej rzeczy sie dowiedzialem of firmy kurierskiej. im mbank daje trzy dni na dostarzenie przesylki, dzieki czemu oszczedza na koztach. Czyli ma w d... klientów, liczy sie tylko oszczedzenie pieciu zlotych na czasie doreczenia.
W Polsce tyle się mówi o czasie zakładania firmy. I sie narzeka na urzedy. A mi w urzedach wszystko zajelo dwie godziny. W mbanku jest na razie 12 dni i zobaczymy co bedzie dalej.
|
|