|
Meble z wystawki |
Meble z wystawki
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, interesuje mnie temat mebli powystawowych z niemiec( stoły, wypoczynki, szafki, ławy itp.), mam mozliwosc wynajecia hali niecale 300 m2, jest to prawie w centrum 30000 tys miasta, hala znajduje sie w ciagu budynków gdzie sa inne inne firmy( budowlany sklad, wyposazenie wnetrz, farby, itp). Interesuje mnie ten temat poniewaz nie ma zadnego takiego sklepu w okolicy, poza tymi ktore oferuja nowe meble. Czy ktos ma stycznosc z tego typu dzialanoscia?
mój sąsiad i zarazem bardzo dobry kolega zaczynał około 10 lat temu, z niemiec i holandii ciągnął mebelki.
W naszym mieście (około 80.000 mieszkańców) ma dwa sklepy i ostatnio zakończył budowę salonu mebli używanych w okolicach warszawy. U nas oprócz niego jest jeszcze kilka sklepów z takimi meblami i wszytkie jakoś funkcjonują. Najważniejsze to żebyś nie ściągał badziewia, trzeba naprawdę niezłą selekcję przeprowadzić zanim załaduje się samochód. Sam kiedyś około 9 lat temu siedziałem trochę w Niemczech i zwiozłem sobie kilka mebelków w tym między innymi piękną skórzana kanapę narożną. Pozdrawiam
Selekcja to podstawa, ma to polegac na tym ze osobiscie wybieram meble ktore mi pasuja i panowie mi dostarczaja je wlasnym srodkiem transportu. Moze ktos ma jeszcze jakies uwagi odnosnie tamatu?
Witam
Też zamierzam otworzyć sklep z używanymi meblami, tylko jak to rozliczać ? Meble bedą z targu, od osób prywatnych albo z wystawek i nie bedę maiała r-ków. 1. W jaki sposób to rozliczyć z Urzędem Skarbowym. (podatek płaci się od zysku, a w tym przypadku nie będę mogła udokumentować ile zapłaciłam. 2. Czy zarejstrować firmę jako Komis ? Jak ktoś juź prowadzi tego typu sprzedaź to liczę na pomoc . Bo naprawde nie wiem jak zacząć.
sytuacja wygalda tak: meble zamawiam raz lub dwa w miesiącu całego "tira", koszt od 15 do 20 tys, na aucie sa rozne meble, nowe, zwroty, z wystawki, ( skora nawet) z tego co wiem to srednio na auto wchodzi oko 35- 50 mebli w zaleznosci od gabarytów, głownie kanapy, szafy, mebloscianki. Koszty interesu: towar 15- 20 tys. czynsz 3k, media 300, zus 300, i VAT z dochodowym to wyjdzie w praniu.. Co sadzicie o tym? czy da sie na tym zarobic..
30 milionowe miasto ? łał jakie to ?
Jestem po rozmowach juz i mam pare pytando was. Zaproponowalem zawarcie umowy wspołpracy na ktora hurtownik sie zgodzil po czym sam zaproponowal zagwarantowanie wylacznosci na moim terenie, lecz jak poprosilem o wystawienie weksla na towar w razie gdyby byl "trefny" (wole dmuchac na zimne) to kategorycznie odmowil. Kto mi powie jak sie mogłbym dodatkwo( poza umowa wspołpracy) zabezpieczyc w razie gdyby cos bylo nie tak z towarem? Oraz co najwazniejszczego powinna zawierac umowa?
ja jezdze na wystawki do niemiec oraz kupuje na hali,trafiaja sie rozne rzeczy,sprzedaje to do sklepow,hal z uzywanymi rzeczami i powiem wam ze ile by nie bylo towaru to wszystko ladnie schodzi
Witam gdzie w niemczech jezdzi się na takie wystawki? Byłabym wdzięczna za podanie adresu:)i co można tam kupic? interesują mnie głownie zabawki i akcesoria dziecięce np wózki. pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
W moim przypadku wystawki sa to nowe meble ze spklepow, w ktorych jest zmieniana ekspozycja oraz koncowki seri zalegle na magazynach. A Ada555 mowi o tych co Cie interesuja, wiec pisz do niej moze Ci powie:) w co watpie :)
Podpinam sie pod pytanie >>> gdzie są takie wystawki?<<<< w Niemczech i Holandii.
Odświeżam,
Poszukuje osób ktore maja dojscia do mebli I lub II gatunku, ewentualnie wymiana adresów
Witam!
Ja zajmuję sie również sprzedażą mebli z niemiec, prowadzę biznesik już od 6 miesięcy wziełem dotację z PUP i jakoś się kręci w mieście 20tyś osób, tylko powiem tak że wrzesień tego roku był tragiczny.Interes jest tylko dla jednej osoby, bo zarobek z tego to jest naprawde dobra wypłata dla jednej osoby, ja wsumie mam narazie wspólnika (ojca) który mi narazie pomaga ale nie nastawia sie na niewiadomo jaki zysk ponieważ on kręci swoje lody to jest tylko dodatek.JonnyDeep jeżeli chodzi o adresy to możemy się wymienić, zaznaczając ja nie jeźdze po wystawkach tylko kupuje towar w sklepach Diakonach znam może z 5 takich sklepów zawszę można sie ładnie obkupić i wydać jakieś 1.000euro a zrobić z tego jakieś 2,500euro.Więc reasumując jest to biznes dla jednej osoby a nie dla kilku.tylko potrzebne jest auto takie jak kontyner z paką kwadratową długą conajmniej 4,20 m i wyskoiej 2,30m. Rozwińcie troszkę to forum jak ktoś jest w temacie bo każdy może sie dowiedzieć coś nowego. Pozdrawiam
WITAM NIE WIEM CZY TO JESZCZE AKTUALNE ,ALE JEŚLI TAK TO PROSZĘ MI POMÓC ZAMIEŻAM OTWORZY SKLEP ZE STARYMI MEBLAMI I NIE WIEM Z KĄT JE WZIĄSC ,GDZIE PANI JE ZAMAWIAŁA
Kupując na przykład ławę drewnianą sprzedając ją stawiacie karteczkę "możliwość przebarwienia mebla na dowolny wybrany przez Państwa kolor "
Ile to kobiet chciałoby mieć stolik ale kolor im nie odpowiada do do pozostałych mebli w mieszkaniu. Zobaczycie jak interes ruszy. Nie wyrobicie się z zamawianiem towaru. Wiem co mówię bo sam zajmuję się dodatkowo lakierowaniem i zmianą wybarwienia. Jeśli ktoś zainteresowany mogę przyjąć zlecenie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Meble z wystawki": - Wystawki w USA - Wystawki po raz xxx - Wystawki niemieckie - wystawki w niemczech - nowoczesne meble typu szafy przesuwne oraz meble kuchenne bi
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|