|
Meldunek tymczasowy i prawa z nim zwiazane |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Witam. Mam pytanie. a konkretnie chodzi o moja sytuacje mieszkaniowa. "Ciocia" (kuzynka mojej tesciowej) ma dom. W ubiegłym roku przed słubem, wraz z obecna malzonka przyjechalismy zapytac czy nie przyjełaby nas pod swoj dach. Jest osoba samotna w wieku 50 lat, mieszka sama na pietrze. Po namysle zgodzila sie, ale nie chciała zebysmy placili jej jakikolwiek czynsz, bo kiedys miala obcych pod dachem i tez jej nie placili to rodzina tym bardziej nie bedzie placic. Uzgodnilismy co sobie placimy, tzn media itp Ciocia chciała w zamian tylko drobnych napraw gdyby cos sie zepsulo i ogolnego pozadku na posesji. Kiedy zaczela nas traktowac jak swoich sluzacych, powiedzialem jej, ze nie jestesmy jej sluzba i jak to okreslila, nie bedzie trzymac tak bezczelnego czlowieka pod dachem. Mamy sie wyprowadzic.....oby jak najszybciej. Jestesmy tu zameldowani na okres tymczasowy 3 lata i teraz nie wiem czy wogole ma to jakikolwiek sens. Czy ten meldunek moze pozwolic nam na mieszkanie tu przez te 3 lata...? Czy mamy jakis okreslony czas na wyprowadzke.... Nie zarabiam duzo, a zona studiuje dziennie i jest nam ciezko, wiec chcialbym uzyskac informacje, czy mozemy tu jeszcze pomieszkac i jak dlugo, na jakich warunkach. Z gory dziekuje za odpowiedz.
|
|