|
Midas, długoterminowa inwestycja z zyskiem |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Rekomendacje
Autor
Wiadomość
Witam, jeśli ktoś choć trochę zna sie na analizie technicznej niech spojrzy na wykres, cena 40 zł to tylko kwestia czasu, podkreślam czasu bo na dłuższą metę ta spółka jest idealna dla tych którzy nie chcą sobie psuć nerwów przy spekulacjach, naprawde polecam midasa!!!!!!!!
No też widzę jak pięknie spada. Jeśli ktoś lubi szaleć a nie inwestować to jak najbardziej: niech bierze:P
Inwestycja długoterminowa - zgrabne określenie nieudanej inwestycji krótkoterminowej. ProLans widać, że jesteś człowiekiem który zawsze chciałby widzieć tylko wzrosty,po Twojej wypowiedzi mogę stwierdzić ze jednak nie znasz się na analizie.....A tak na marginesie to nie wspomniałem o żadnej inwestycji krótkoterminowej więc nie wiem o co Ci chodzi....
Jak rozumiem mam do czynienia z kimś wypasionym... tak wypasionym że głuchym na argumenty innych. Najbardziej lubię jedno... giełda pokaże...:)))
Tak sobie czytam komunikaty po sesji...
Zarząd Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Midas Spółka Akcyjna ("Fundusz") informuje, że w dniu 4 grudnia 2007 roku otrzymał zawiadomienie od członka Rady Nadzorczej Funduszu (Osoba obowiązana) w trybie art. 160 ust. 1 Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi o transakcjach dokonanych przez tę osobę na akcjach Funduszu. Zgodnie ze złożonym zawiadomieniem członek Rady Nadzorczej: - zbył w transakcji zawartej na sesji na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. w dniu 27 listopada 2007 r. 170.000 akcji Funduszu. Średnia cena za jedną akcję wynosiła 16,00 zł. Rozliczenie transakcji nastąpiło w dniu 30 listopada 2007 r. - zbył w transakcji pakietowej pozaseryjnej w dniu 30 listopada 2007 r. 30.000 akcji Funduszu. Średnia cena za jedną akcję wynosiła 20,00 zł. Rozliczenie transakcji nastąpiło w dniu 3 grudnia 2007 r. - zbył w transakcji zawartej na sesji na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. w dniu 30 listopada 2007 r. 200 akcji Funduszu. Średnia cena za jedną akcję wynosiła 18,02 zł. Rozliczenie transakcji nastąpi w dniu 5 grudnia 2007 r. - nabył w transakcji zawartej na sesji na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. w dniu 30 listopada 2007 r. 200 akcji Funduszu. Średnia cena za jedną akcję wynosiła 18,08 zł. Rozliczenie transakcji nastąpi w dniu 5 grudnia 2007 r. Osoba, której dotyczy zawiadomienie nie wyraziła zgody na przekazanie do publicznej wiadomości danych określonych w § 2 ust. 1 pkt 1 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie przekazywania i udostępniania informacji o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi oraz zasad sporządzania i prowadzenia listy osób posiadających dostęp do informacji poufnych. Agnieszka Lebiecka - Członek Zarządu Leszek Siwek - Członek Zarządu Źródło informacji: Emitent
|
|