Witam Serdecznie,
Szukałem na forum wątków o miejscu działalności, rejestracji firmy, ale niestety nie znalazłem nigdzie wyjasnienia jak by to wyglądało w sytuacji dość specyficznej w jakiej się znajduje.
Jestem zameldowany w miejscu mojego fizycznego zamieszkania :)
Dla ułatwienia przyjmijmy że miejsce mojego zameldowania to X
Jednakże, nie posiadam żadnej umowy ani dzierżawy, ani wynajmu tego lokum, żadnej.
O umowie użyczenia także nie ma co myśleć.
Jednakże moja Mama, mimo iż mieszka i jest zameldowana w tym samym lokalu co ja - X, to posiada jeszcze jedno mieszkanie, przyjmijmy ze jest to Y, ktore wynajmuje innym ludziom.
Jednakże w owym mieszkaniu Y nikt nie jest zameldowany
Oba mieszkania są od siebie oddalone o jakies 5-7 km :)
I teraz pytanie.
Czy zakładając działalność gospodarczą, mogę wpisać że swoją siedzibę będzie ona miała w mieszkaniu Y, pomimo tego że ktoś tam może mieszkać, ale nie być zameldowanym (jakaś rodzinka której moja mama wynajmuje to mieszkanie) (ewentualnie mogę się tam zameldować ja, i wtedy uzyskam od swojej mamy umowę użyczenia,) jednakże swoją działalność nadal będę wykonywał w punkcie X.
Działalność prowadzona przeze mnie skupia się głównie na internecie, przez co dość ważną rolę odgrywa tutaj sprzęt formiowy, który znajdowałby się w punkcie X i na którym pracowałbym w punckie X.
\Bardzo proszę o odpowiedź cy jest taka możliwość jak wyżej pisałem, czy nie będzie z tym żadnych problemów, jak może wyglądać ewentualna kontrola Urzędu Skarbowego, zapowiedziana będzie czy może niespodziewana.
Z Powazaniem
SCO