|
Mieszkania a moze domy??? |
Mieszkania a moze domy???
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie chcialbym sie dowiedziec od bardziej doswiadczonych ludzi na forum czy jest mozliwe zalozenie firmy o branzy developerskiej tylko z malym ale a mianowicie z brakiem kapitału ani nawet gruntu, z tego co wiem jezeli posiadał bym grunt duzo latwiej by bylo bo wtedy z pomoca mogl by przyjsc bank i to byloby najbezpieczniejsze ale jakie mmozna znalezc wyjscie gdy sie nie ma ziemi w atrakcyjnymm miejscu?? a miejsce jest wazne, posiadam pomysly i ludzi ale podpowiedzcie jak mozna znależć inwestora, i gdzie go szukac, chyba nie wsród budowlanych firm???? jak zainteresowac firmy nie majace nic wspolnego z braza budowlana, jak ich namówic.Moze z was juz ktoś to przeszedł i mogłby mi udzielic odp. chociaż na jedno pytanko,mam dobrego architekta, projektantów ale nie mam niestety $$$$$$$$$$:(
Jak nie masz $, to zajmij sie czyms innym. Tu nie trzeba tysiecy zlotych, a miliony zlotych. I to grube. A atrakcyjny grunt w centrum miasta to juz wydatek rzedu kilkunastu - kilkudziesieciu milionow zlotych. Branza fajna, ale trzeba miec kapital, albo chociaz grunt (wtedy wezmiesz kredyt - ale i tak nikt nie da Ci kilku milionow ot tak).
Niestety bez pieniędzy nie ruszysz. Żaden bank nie udzieli ci kredytu jeśli nie masz zabezpieczenia. Czy znajdziesz inwestora? Powiedz mi co możesz takiemu inwestorowi zaproponować od siebie, w czym TY będziesz mu potrzebny. Twój pomysł nie jest innowacyjny, nie jest potrzebne szczególne know-how, wierz mi, że jeśli inwestor będzie zainteresowany wejściem w developerstwo to zrobi to bez ciebie. Po co się dzielić zyskami z kompletnie nie potrzebna osobą. Nie traktuj tego personalnie, to nie jest krytyka twojej osoby lub twojego pomysłu.
A już tym bardziej w większych miastach. Zarób trochę kaski i zacznij inwestować w domy na wsi. Wszystko powoli. Tam można kupić naprawdę okazjonalnie dom, gospodarstwo i sprzedać po dobrej cenie z niewielkim nakładem na ogłoszenia. Dwa miesiące temu mój klient(jestem przedstawicielem pewnej firmy) chciał sprzedać na szybko dom i to zrobił za śmieszną cenę+opłaty pośrednika. Dom warty (bo się interesowałem tym ale nie miałem takiej gotówki) 60tyś poszedł za 30tyś. Cenny jest czas w tym interesie... A ja sobie pluje że przeszło to mi koło nosa.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|