Witam wszystkich serdecznie.
Mam pomysl na biznes tj knajpa na jednej ze swietokrzyskiej wsi. jest to miejscowosc gminna ( ciekawa okolica sporo zabytkow, przy dosc ruchliwej trasie). W ciagu kilku ostanich lat bylo chyba z pieciu wlascicieli. wg mnie powodem byla umowa dzierzawy od urzedu gminy niekorzystna dla najemcow. goscie inwestowali kase polepszali standard a czyns co pol roku gmina podnosila...i przestawalo byc oplacalne!!!Co prawda czasami byla wina po stronie wlascicieli ktorzy delikatnie mowiac...tworzyli dziwne klimaty ( afrykanskie bebny i plot z desek na 3 metry!!!).niedaleko jest podobna miejscowosc i od 3 lat jeden wlasciciel i interesik sie kreci.Chce calkowicie zmienic wystroj i styl lokalu (ciagle w oknach sa GRUBE kraty:/ np.) i postawic na jeden styl a nie jak bylo to wczesniej ze np byla pizza a obok na drugiej sali LOMOT 120 dB!! chodzi o to ze ludzi to wg mnie bez problemu wiele by przyszlo ale...w weekendy. i wymyslilem zeby w tygodniu organizowac...kurs tanca no jakby nie bylo trendy ostatnio ( w kazdej kolorowej gazecie cos pisza). pozwolilo by to na zarabianie w tygodniu kasy przez sam lokal.
sama knajpka to duzy bar z piwem drinami itp. a wystroj wnetrza to...juz moja slodka tajemnica.
mam pytanka:
- co myslicie o pomysle kursu tanca w tygodniu?,
- co zamiast tego zorganizowac zeby w tygodniu sie cokolwiek dzialo?,
- jak wam sie podoba pomysl ze w weekend disco z biletami ale po 5 zeta i do tego gratis bro albo po np. 11 i gratis 3 pifka?,
bede wdzieczny za kazdy inny pomysl i pomoc.
dziekuje i pozdrawiam
moj mail to: latawiec01@interia.pl