O mnie
Nazywam się Michał Toczyski, jestem adminem biznesforum.pl. Pomysł serwisu narodził się w 2005 roku. Chciałem (i chcę nadal) podzielić się z Tobą moim doświadczeniem i wiedzą nt. biznesu i inwestowania. Kiedy zainteresowałem się tymi dziedzinami odkryłem zupełnie inny świat. Nigdy wcześniej nie wiedziałem, że można zarabiać pieniądze nie pracując. Po prostu nie zastanawiałem się nad tym.
Interesuję się dość wieloma rzeczami, np. (oprócz biznesu etc.) chemią - 8 lat (!), akwarystyką, elektroniką, lotnictwem i in.
Wszystko jednak zaczęło się od chemii. Wiedziałem, że chemicy w “państwówkach” dość mało zarabiają, co wydawało mi się ogromnym problemem. Bez przerwy słyszałem narzekania chemików na niskie pensje. Jednak kiedy poszedłem do Wydziału Chemii UW i zobaczyłem jak wygląda sprzęt uniwersytecki, zapragnąłem mieć własne laboratorium (prawdziwe!). Po tym, co zobaczyłem na uczelni, wiedziałem jedno: nie mam zamiaru pracować w takich warunkach. Bez przerwy oddychałem różnymi truciznami, co było czuć w powietrzu. Głowa mnie bolała, gdy spojrzałem na chłodnice laboratoryjne z glonami w środku i poszarpaną odzież chemików, zdecydowałem: muszę mieć kasę na zbudowanie takiego laboratorium, aby czuć się w nim dobrze, aby wszystko było czyste i dobrej jakości, by chemikalia nadawały się do doświadczeń.
Nie muszę chyba mówić, że to wszystko kosztuje. Kiedy natknąłem się na książki R. Kiyosakiego, wiedziałem, co chcę robić w przyszłości. Gdyby nie chemia, nigdy bym się nimi prawdopodobnie nie zainteresował.
Poświęciłem temu tak wiele miejsca, ponieważ to dlaczego się tym zaciekawiłem jest ważniejsze od jak to praktykowałem. Bez “dlaczego?” nie byłoby “jak?”. To też wyciągnąłem z książek Kiyosakiego , które są godne polecenia.
Dobrze, to tyle "O mnie" z mojego bloga.
Witam wszystkich!
i życzę szczęśliwego Nowego Roku 2007,
To tyle co mam do powiedzena.