witam serdecznie:)
mam ogromna prosbe.Potrzebuje pomocy w przebrnieciu przez papierki i urzedy.Posiadam ogromna wiedze na temat wychowania dzieci ale nie bardzo wiem jak to ugrysc. Chcialabym otworzyc wlasna mini akademie czy opieke dzienna dla dzieci w wieku od 6miesiecy do lat 3. Mozna by tu wypisac wiele jeszcze nazw ale generalnie chodzi o taka domowa opieke. W poznanskich zlobkach brakuje miejsc, nawet w tych prywatnych zlobkach lub tzw. mini akademiach tez sa komplety dzieci. "firma" ta rozni sie tym od takich zlobkow, ze przede wszystkim nie serwuje sie dzieciom posilkow. Dzieciaki dostaja to, co przyniosa im mamusie. pieluszki i kremiki tez przynosza mamusie, poniewaz kazda uzywa na codzien czegos innego i chce aby tak zostalo. Stawki w takiej akademi sa godzinowe. Wiec sa dzieci, ktore przychodza na godzinke-dwie a sa i takie, ktore przychodza na 9 godzin. Chcialabym otworzyc to od 6 do 20. Oczywiscie fachowa opieka, spacerki, nauka podstawowych czynnosci jak siusianie, samodzielne jedzenia.
Wszyscy mowia o wnizu demograficznym, ale jak w tym roku w lutym rodzilam swojego maluszka to nie bylo miejsca na porodowkach wiec juz sama nie wiem jak to jest z tymi statystykami,.,.
Czy myslicie, ze taka akademia ma prawo bytu?