Witam,
Ostatnio odziez z Uk cieszy sie duzym zainteresowaniem nie tylko na BiznasForum. Ja mieszkam w UK i systematycznie odwiedzam Polske. Poniewaz z pelnymi walizkami (jedzonka) podrozuje wylacznie w jedna stone- do UK, postanowilam zgromadzic troche towaru w strone do PL.
Moj pomysl polega na zalozeniu prostej str. www (obecnie w budowie) zawierajacej zdjecia, opisy i ceny odziezy, ktora mam zamiar sprowadzic do PL, a nastepnie sprzedawac w mini-hurcie.
Potencjalny klient moglby obejzec dostepny towar na stronie, a nastepnie zlozyc zamowienie dot. ilosci, koloru i rozmaru, za min. kwote 150 zl.
Poniewaz istnieje ryzyko, ze po sprowadzeniu towaru do PL klient moglby sie rozmyslec, pobieralabym przy skladaniu zamowienia rodzaj kaucji pokrywajacej koszt wysylki. Po wplaceniu kaucji towar przesylany bylby w okreslonym terminie na wskazany adres, np. za pobraniem lub przez odbior osobisty.
Bylaby to oferta skierowana do osob, ktore prowadza juz sklepy odziezowe i chca poszerzyc swoja oferte o towar z UK. Przy skladaniu konkretnego zamowienia bylaby mozliwosc przeslania oryginalnego paragonu ze sklepu umozliwiajacego rozliczenie towaru osobom prowadzacym dzialalnosc.
Poza tym oferowane przeze mnie ceny sa nizsze niz wiekszosc na Allegro. W zwiazku z czym, jesli ktos chcialby sie "pobawic" moglby sprobowac swoich sil rozwniez i tam. Ja poprostu przyjezdzam do PL co 3-4 miesiace, jestem tam krotko i nie mam nikogo, kto moglby sie tym zajac na miejscu. Dlatego zalezy mi na szybkiej, najlepiej hurtowej sprzedazy.
Jesli chodzi o asortyment, bylaby to tania odziez, glownie dziecieza typu "early days", "TK.Maxx" oraz rozne inne "okazje" z wyprzedazy.
Pytanie: czy uwazacie, ze byloby zainteresowanie tego typu sprzedaza? Dla zainteresowanych moge przeslac link na priva z obecna oferta (ubranek dzieciecych)
i prosba o okreslenie czy cenny maja szanse powodzenia.
Pozdrawiam,
Cherrie