|
MiniGolf |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam fajna propozycje na lukratywny interes a mianowicie chodzi o mini golfa jest to nie duza inwestycja a zyski z pewnościa byly by. Wymaga to tylko dobrej dzialki najlepiej wydzierzawic od miasta. Pisze o tym bo sam chcialem stworzyc ten interes ale zmienilem plany i mysle ze ten kto skorzysta z mojego pomysłu nie bedzie zalowal pozdrawiam
Mieszkam w niedaleko 16 tysiecznego miasta i mam pytanie czy to sie oplaci w takiej malej spolecznosci??
jakie koszty trzeba poniesc na poczatek?
Ja mieszkam nie daleko Krakowa...i z checia mila bym cos takiego otworzyl. ale czy cos takiego bedzie przynosilo zysk? i ile potrzeba na cos takiego
w sopocie przy morzu jest minigolf + bar, jak jest ciepło to ludzi full! ale i lokalizacje ma super http://www.sopot.pl/hotele/mgolf/ z tego co wiem to organizowane już sa mistrzostwa polski w to coś ;)
sopot to rozumiem , ale kolo 16tys miasta to Panowie...Polska to nie Holiwood,
czy ktos z was gral w golfa? bo ja tak..2 tyg temu kupilem sobie kije, i powiem wam ze nie jest to latwe.
Jesli ktos jest chetny aby cos takiego stworzyc w Krakowie i zna sie na tym, to z checia mila zapraszam do wspolpracy.
z tego co patrzylem i liczylem to powinno wystarczyc ok 50 tys jest to naprawde bardzo latwa i przyjemna gra ktora napewno szybko uzyska aprobate. W niemczech jest dosyc duzo takich mini golfow i wcale nie sa przy duzych aglomeracjach wkrotce wysle linki na producenta takich torow pozdrawiam
Co myślicie o mini golfie w hali??
Ma ktoś może jakieś namiary na producentów torów do mini golfa??
Mieszkam koło 40 tys. miejscowości ,trakcie budowy jest Ośrodek Geotermalny całoroczny, za ok. 2-3 lata powinien już ruszyć. Sądzę, że taki interes to byłaby super sprawa...dodatkowo można to rozwinąć: nie tylko mini golf ale i jakiś bar z miejscem gdzie można posiedzieć (nie każdy lubi zadymione lokale często przypominające speluny), lotki - takie Rodzinne Centrum Rozrywkowe. Wiadomo wkład finansowy wzrasta ale przecież nie trzeba wszystkiego uruchamiać od razu....w przyszłości można by pokusić się o 2 czy 4 tory do kręgli (ale to już spooory wydatek)...
...nie mniej jednak sądzę, że takie coś ma rację bytu... Pozdrawiam
U mnie w Poznaniu nie ma !
Ja bym sobie pograł .... Na spotkaniu Allegro w Poznaniu był MiniGolf = Totalne oblężenie !
A CZY KTOŚ nieorjentuje sie gdzie można ściągnąć przykładowe tory do mini golfa chodzi mi tu o projekty,czy to jest w gesti właściciela ,chodzi mi o koszt uruchomienia np.jednego toru
poszukaj na zagranicznych stronach np. USA
a co myslicie o tym aby samemu zrobic np 20 roznych torow do takiej gry i np jezdzic na jakies wieksze festyny albo nad wode.tam to rozlozyc.mialo by to jakis sens.
Tak sobie dzisiaj chodziłem po Kołobrzegu i dokładnie to samo pomyślałem o tych minigolfach, że tego nie ma u nas. W tamtym roku byłem w USA w turystycznej miejscowości nad oceanem i tych minigolfów to było bardzo dużo. W ładne dni może przynieść duuużo pięniążków. No ale koszty budowy to jest ok 300tys zł, coś takiego słyszałem. Będąc we Władysławowie też tydz. temu też sie z tym nie spotkałem, a miejsce jest na coś takiego. Tylko że pogoda straszna w to lato nasze no ale takie prowizoryczne zadaszenie na jakiś stelażach i mogłoby być na całe 2,5 miesiąca taka działalność uruchomiona. Cena za te 18 czy 20 dołków: 5 zł... Co 1 osoba przechodzi w czasie max 25 min. Jest potencjał
Pozdrawiam
Wydaje mi się że pomysł jest całkiem ok, nad morzem naszym rodzimym jest mase takich minigolfów, kuzynka pracowała w Świnoujsciu przy takim, mówiła że przemiał był ok, tylko poza sezonem lipa.
zdro.
|
|