|
Minizoo |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jestem właścicielem działki 4500 m2(km od pięknego lasu). 20 km od centrum 800.000 miasta i 5 km od ruchliwej drogi ekspresowej.Chcę otworzyć Minizoo.Plan jest prosty inwestuje zagrody dla zwierzaków,zwierzaki,plac zabaw,małagastronomia,parking,bilbord przy drodze i w miescie( bilbord,gazety,ulotki,szkoły).Opieke i udostępianie obiektu zlecam miejscowym (wieś) ,sam w weekendy pilnuje interesu(największy ruch).Mysle ze 40000 zł muszę zainwestować . A co wy o tym sądzicie ?
40.000zl? hmm no w sumie.. kupno zwierzakow, wybudwanie zagrod,wybiegow, wybudowanie parkingu, gastronomii, placu zabaw, zaaranzowanie miejsca...to Ci pewnie jeszcze duzo zostanie..
Niko uwazasz ze duzo zostanie? Ja uwazam ze raczej napewno nie starczy na wszystko. Pozadny konik kosztuje od 3 tys. zł. Zreszta prosze kiki o podanie wszystkich inwestycji jakie chcialabys zrobic (czyli wypisz wszystkie zwierzatka lacznie z iloscia oraz wielkosc parkingu itp. wypisz po prostu wszystko co bedziesz musiala kupic to obliczymy wielkosc inwestycji)
hmm szczerze to za 40.000 to akurat kupisz 2 konie, 2 jelonki i wybudujesz bude pod gastronomie. (juz nie ebdzie wie3cej ukrytych ironii:)
Za mało kasy :( Tak z 20 razy tyle to może coś by dało. Ale czy przeliczyłeś zyskowność takiej inwestycji. W jakiej cenie miały by być bilety wstępu ? Koszty utrzymania zwierząt, opieki, weterynarz itp ?
Witam, w sąsiedniej miejscowości (Beskidy) znajduje się coś podobnego - ale oni mają leśne zwierzeta jak np. żubry, sarny, jelenie , bażanty i tym podobne. Ruch z tego co widzę spory- głównie nastawienie na dzieci, wycieczki szkolne, i wejścia rodzinne ale też i koszty utrzymania mają napewno niemałe.
Inwestycja napewno kosztowała sporo więcej niż 40 tys. Ponieważ nie mogę jeszcze zamieszczać bezpośrednich linków do stron:) to proszę poszukać w google Leśny Park Niespodzianek w Ustroniu bo wydaje mi się, że założenie jest podobne. Pozdrawiam.
[b][u]Zreszta prosze kiki o podanie wszystkich inwestycji jakie chcialabys zrobic (czyli wypisz wszystkie zwierzatka lacznie z iloscia oraz wielkosc parkingu itp. wypisz po prostu wszystko co bedziesz musiala kupic to obliczymy wielkosc inwestycji?
Interes ma funkcjonować maj-wrzesień Liczyłem zwierzęta to około 20000zł (strusie 3,kucyk2,osiołek1,kozy 7,owce 8,zolwie,kury,bażanty,kroliki,fretki itp.)zagrody około 20000zł (wiaty drewiane + boksy).Na działce posiadam wodę ,prąd, stodołe ,garaż,parking 15 miejsc,miejsce noclegowe,grill,wędzarka. Jedzenie dla zwierząt mam (resztki z dwóch hoteli)+ 1000 dodatkowy (m-cu) jedzenie. Sąsiad około 1000 zł m-cu.Media 300 zł. Weterynarz za wizytę 200zł .Zakładam 2 wizyty w miesiącu. 400zł .Reklama 1300 m-c. Koszty to max 4000 w m-c. Bilet 5 zł za dorosłego ,dzieci gratis :). Kazde auto które dojedzie zostawi 20 zł (zysku).czyli licze na min 200 aut w miesiącu . Realne czy nie ?
|
|