|
Miód przez internet |
Miód przez internet
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pomysł sprzedaży miodu przez internet a doklanie allegro mam dostęp do bardzo dobrej jakości miodu z jednego z najczystszych miejsc w Polsce mam pytanie jaka może być moja cena w internecie...??? ile byście byli sklonni zapłacić za dobry miód???
tyle samo co za dobrego śledzia
ciekawe ile kosztuje dobry śledz ,sprzedawany przez internet ?
widzialam oferty miodu na allegro, te najczystrze podobniez pochodza z roztocza;)
ja kupuje w wilkopolsce (choc na roztoczu mieszkam:) place 12 zł za litr bardzo dobrego miodu, bez posrednikow
Jestem smakoszem miodu i jedno wiem - ciężko znaleźć dobry miód. Tydzień temu kupiłem na allegro od SS droższy od innych o około 20%, z filmikami, z opisami i certyfikatami a miód raz że podgrzewany był a dwa zasypany cukrem jak cholera. Ciężko jest kupić coś dobrego a jak na wstępie już chcesz ustalać cenę do konkurencji to szybko się okaże, że musiałbyś dokładać. Druga sprawa ile tego miodu masz i jaki on jest.
żaden pszczelarz się do tego nie przyzna, ale każdy, bardziej lub mniej, fałszuje miód. ja dostaję go od mojego dobrego znajomego ot tak bo się lubimy, ale wiem że słoiki litrowe sprzedaje po około 20 złotych(w zależnosci czy kwiatowy, czy spadziowy). rozchodzi mu się to błyskawicznie, bo ma stałych odbiorców od lat kilku-kilkunastu nawet, i jak twierdzi nie da się obecnie zrobić miodu takiego jak nawet 10 lat temu. trzeba go troszkę oszukać. co do allegro, to niestety tam bardziej podaż dyktuje cena, a nie jakość. pozdrawiam
moj 90letni znajomy ma pasieke robi miód od ponad pół wieku i robi dobrze... a ilości to kilkaset litrów różnego rodzaju...
Mógłbyś mi testa wysłać tego miodu?
hmmm to napiszę tak: szkoda takiego leciwego pana na allegro... zapewne z dziada pradziada receptury przenoszone a tu takie "chińskie" allegro. Jakos mi to nie pasuje - wiem, ze szybka forsa, ale jednak trzeba fason trzymac:))
Cena ceną, ale w sumie ile będzie kosztował taki miód po dostawie i opłaceniu przesyłki?
Jeżeli naprawdę prawdziwy i dobry chętnie bym kupiła,ale najpierw próbkę proszę jeśli się sprawdzi cena nie gra roli
Jeżeli jesteście Państwo naprawdę zainteresowani to mogę przesłać próbki ale proszę o konkretne ilości tych próbek i jaki to ma być miód.
Pan który zajmuje się tym miodem opowiadał mi czasy gdy tym fachem zajmował się mój prapra dziadek a w jego domu widziałem broszurki o pszczelarstwie z 1840roku więc receptury i jakość sa ok. powiedzcie mi tylko jak mógłbym sprzedawać ten miód jeśli nie na aukcjach??? Zainteresowanych proszę o podanie info na prv napewno się dogadamy :)
nie jestem zainteresowany ani sledziami ani miodem
ale bardzo mnie interesuje to cudowne przedsiewziecie bo sprzedaz miodu odbywa sie na takich samych zasadach jak : - sledzi -pietruszki - innych pszenno - buraczanych wyrobów nie jestes producentam tego modu wiec musisz zarejestrowac normalna DG - zgłoszenie do wh - zgłoszenie zus -zgłoszenie skarbowy i inne pierdoły nawet przy 500 kg miodu i wszelkich opłatach nie bedzie ci sie to opłacac wiec rozwazania czy miód jest czysty czy pszczoły zarły pyłek z ołowiem przy drodze JEST BEZPRZEDMIOTOWE to nie ma sensu bo sie nie opłaca a tak na koniec to trzeba sprawdzic czy w ogóle pszczelarstwo nie podlega pod działy specjalne ale to mi się juz nie chce
Mój dziadek ma pasiekę w górach Świętokrzyskich. Nigdy "nie udoskonalał" swojego miodu, dlatego wszystkie inne nie umywają się do jego wyrobów. A może też dlatego ,że jago pasieka jest w bardzo dalekiej odległości od źródeł zanieczyszczenia. Niestety jakość idzie z ceną, za litrowy słoik czyli 1.4kg bierze 30 zł.
Złego miodu nie kupuję, więc jeśli kupuję to w cenie powyżej 20 PLN za litr. Niestety tanimi miodami z Chin, Hiszpanii, Meksyku rynek został zawalony, a są to tanie i byle jakiej jakości miody. Jest jednak problem, Ja osobiście kupuję miody od znajomych pszczelarzy, próbując je uprzednio, a niestety przez internet nie ma możliwości spróbowania i wybrania rodzaju miodu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Miód przez internet": - GRA PRZEZ INTERNET - Tv przez internet - 1zł.przez internet. - Firma przez internet - Odzież przez internet...
• Strona 1 z 1
|
|