|
Mixokret |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mam możliwość wzięcia w leasing pompy do betonu(mixokret), czy jest zapotrzebowanie na tego typu usługi, pisałem do kilku firm z wymyślonym zleceniem i maja wolne terminy nawet od zaraz, więc czy to się opłaca, jeżeli ktoś oriętuje się w temaci to ile matrów jest w stanie zrobić przeciętna 4 osobowa brygada,
a co myslicie na temat zakupu nowoczesnego agregatu do pianobetonu, stropianobetonu itp. takie posadzki są 12x lrzejsze od tradycyjnych z agregatu i lepiej izolują. przy robieniu jest możliwość zeby posadzka się samopoziomowała. JAk myślicie czy to by się opłacało a przedewszystkim czy byliby chętni na taki posadzki???
i nikt nic nie wie?
ogolnie rzecz biorac do 2012 na pewno bedzie w Polsce popyt na wszelkiego rodzaju budowlanke, takze zbadaj rynek bo tutaj na forum raczej nie kojarze ludzi ktorzy mogli by ci pomoc
to tak jak u mnie, dzwonisz do firmy i mowia ze maja wolny termin za 2-3 dni. a potem czekasz 3tygodnie! wiem z doswiadczenia. 3osoby w dzien bez problemu zrobia 150-200m2, jak gosc przy maszynie ducha nie wyzionie.od 7 do17 zrobili u mnie 170m2 razem ze skosami(trudny dostep).
170 m przy betonie pólsuchym, który trzeba "rozsypać", wypoziomować i zatrzeć a ja bym wykonywał posadzki przy uzyciu lekkiego betonu o właściwościach samopoziomujących, którego nie trzeba zacierać. Beton ten jest lzejszy a przedewszystkim cieplejszy a cena za m2 z materiałem wychodzi 35zł.
akurat robię w tym fachu. Co prawda jeszcze nie na swoim, ale to się niedługo zmieni.
Otóż co do tego lekkiego betonu to watpię abyś miał na to popyt, nikt nie zapłaci takiej sumy za m2 wylewki żeby nie wiem jak dobra była. Mają wyliczone na tradycyjną wylewkę i nie dopłacą za zbędny luksus, który można uzyskać poprzez połozenie styrpianu, lekkość jest mało ważna bo stropy i tak przewidziane są na dużo większe obciążenia. Co do wylewek, to dziennie jak dobrze idzie to około 150m2 bezproblemowo się zrobi na gotowo (oczywiście z zmaszynistą zaprawionym już w "bojach")tak w ogóle to optymalna jest brygada trzyosobowa, więcej nie ma sensu, wiem bo pracuję. Co do popytu to obawiam się że nie jest tak różowo i to właśnie mnie trochę powstrzymuje przed zakupem mixokreta i ropoczęciu własnej działalności. Bardzo ciężko jest "wbić" się w dużą budowę, trzeba mieć niezłe chody i dobre ceny co na chwile obecną jest około 10-12pln za m2, ekipa dostaje 7pln za m2, pozostaje dla Ciebie do 5pln za m2 minus paliwo do maszyny. Jeżeli ktoś jest trochę lepiej zorintowany w potzrebach rynku na taką usługę, najlepiej w polsce centralnej to bedę zobowiązany za uświadomienie. Z góry dziękuję
Witaj kolego czy moglbys cos wiecej napisac na temat tego lekkiego betonu..?? z czego sie go robi lub gdzie kuuje. dzieki pozdrawiam
Pracowałem przy maszynie i 250-300 m2 dziennie na hali bez problemu dawało rady robić choć ręce bolały;) od metra braliśmy 14 zł bez własnego materiału! czyli wychodziło na 8 zł na załogę i 6 dla właściciela maszyny i powiem Ci że maszyna w rok zwróciła mu się 3 razy! Przy czym w domach już różnie bywa, ale około 150 metrów da radę zrobić.
|
|