|
Mixokret |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mam możliwość wzięcia w leasing pompy do betonu(mixokret), czy jest zapotrzebowanie na tego typu usługi, pisałem do kilku firm z wymyślonym zleceniem i maja wolne terminy nawet od zaraz, więc czy to się opłaca, jeżeli ktoś oriętuje się w temaci to ile matrów jest w stanie zrobić przeciętna 4 osobowa brygada,
a co myslicie na temat zakupu nowoczesnego agregatu do pianobetonu, stropianobetonu itp. takie posadzki są 12x lrzejsze od tradycyjnych z agregatu i lepiej izolują. przy robieniu jest możliwość zeby posadzka się samopoziomowała. JAk myślicie czy to by się opłacało a przedewszystkim czy byliby chętni na taki posadzki???
i nikt nic nie wie?
ogolnie rzecz biorac do 2012 na pewno bedzie w Polsce popyt na wszelkiego rodzaju budowlanke, takze zbadaj rynek bo tutaj na forum raczej nie kojarze ludzi ktorzy mogli by ci pomoc
to tak jak u mnie, dzwonisz do firmy i mowia ze maja wolny termin za 2-3 dni. a potem czekasz 3tygodnie! wiem z doswiadczenia. 3osoby w dzien bez problemu zrobia 150-200m2, jak gosc przy maszynie ducha nie wyzionie.od 7 do17 zrobili u mnie 170m2 razem ze skosami(trudny dostep).
170 m przy betonie pólsuchym, który trzeba "rozsypać", wypoziomować i zatrzeć a ja bym wykonywał posadzki przy uzyciu lekkiego betonu o właściwościach samopoziomujących, którego nie trzeba zacierać. Beton ten jest lzejszy a przedewszystkim cieplejszy a cena za m2 z materiałem wychodzi 35zł.
|
|