Witam
Przepraszam oczywiście, że to nie jest cytat z postu Tadeusz Fita lecz z postu dino2008, mój albo programu błąd.
Czekam na pokutę.
|
MLM a Zarabianie w internecie - strona 2 |
MLM a Zarabianie w internecie
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam
Przepraszam oczywiście, że to nie jest cytat z postu Tadeusz Fita lecz z postu dino2008, mój albo programu błąd. Czekam na pokutę.
Przeprosiny przyjęte. Pokuty nie będzie - odpuszczam Ci grzechy Twe. Bądźże pozdrowiony Waszmości !:) !:) !:)
haha Synbiot, Ty pracowałeś w Amway? Z Twoich wypowiedzi wygląda na to, że tak :D:D Możesz takiego nazwać też leszczem bo taka akwizycja to śmiech na sali moim zdaniem i trochę żal mi jego rodziny - no ale cóż, niech chłopak sobie polata trochę to może kondycja mu się wyrobi :) Nie mniej jednak nie wiem co to ma wspólnego z Marketingiem Sieciowym. Możesz sobie otworzyć jakieś biuro i klienci sami będą do Ciebie przychodzić więc tym bardziej nie czaje dlaczego każdy mówi, że latanie od domu do domu i pukanie do dzrzwi to MLM. Wiem natomiast, że takie stereotypowe myślenie było praktykowane za czasów świetności Amway i innych podobnych piramidek finansowych i jak widać do teraz siedzi w głowach wielu ludzi. No cóż, każdy jest inny i to jest piękne w tym wszystkim :D
no np ja widzę w tym możliwości:) ale nie jako partner tylko jako prezes haha :D można widzieć możliwości ale z nich nie korzystać hehe dzięki temu pojawia się kolejny "leszcz" hahaha Nie no żart, oczywiście są ludzie którzy szukają naiwnych(leszczy) ale są ludzie którzy działają profesjonalnie i patrzą tylko w "profesjonalnych kategoriach biznesowych" że tak to określę. I w tym momencie muszę trochę się sprzeciwić bo w każdej pracy może się zdarzyć, że ktoś szuka wcześniej wspomnianego "leszcza". Np jakiś szef firmy wystawia ogłoszenie, że poszukuje wykwalifikowanej osoby i zapewnia, że zarobki będą nieprzeciętne. Okazuje się, że zarobki to najniższa krajowa więc wniosek z tego jest prosty - szef szukał "najlepszych leszczy" po fachu. Takie coś zdarza się wszędzie czy to w MLM czy w jakiejkolwiek innej pracy. A to jedynie zależy od tego z kim ma się do czynienia, jakie ten człowiek ma podejście i jaki ma w tym prawdziwy cel. Jeśli chodzi o MLM to jestem neutralny - a to dlatego ponieważ są rzeczy, które mnie inspirują jak również są rzeczy, które mnie denerwują i zmieniłbym je diametralnie. Po za tym nikt nie powinien nikomu nic zabraniać, człowiek nie po to został obdarzony w wolną wolę żeby z niej nie korzystać. I jeżeli ktoś widzi w czymś cel to powinien dążyć do jego realizacji. Wszyscy ludzie na początku są "dobrze nastawieni" i nie myślą o tym aby kogoś wykorzystać tylko o tym jak zarobić. Dopiero potem zaczynają się zmieniać i naganiać kolejnych ludzi w nieodpowiedni sposób, uczą się tych wszystkich chorych technik NLP czy jakoś tak i stają się "źli" - wszystko przez "nastawienie", "nastrojenie" "zaprogramowanie" umysłu bo w wielu przypadkach planów marketingowych firm MLM możliwości są naprawdę niebagatelne. Moim zdaniem jak jest jakiś problem to jest on tylko i wyłącznie w umysłach ludzi - dotyczy to każdej dziedziny życia :)
Obiecuję wszystkim zabierającym głos w tym poście , że nikt z was na tym interesiku kasy nie zrobi jest to zwykła dziecinada , taka piramidka stara jak świat niestety nie przynosząca żadnych przyzwoitych dochodów .
niby dlaczego nikt nic nie zarobi?
Mnie proszę niczego nie obiecywać !!! Nie jestem „wszyscy" !!!
Nie stoję murem za MLM, ale uważam, że jeżeli ktoś pracuje w dużej korporacji i dostaje 4000 tys i mówi, że ktoś kto pracuje w MLM jest leszczem to jest hipokrytą, bo to nim rzucają na prawo i lewo, w MLM masz niezależność. Dużo oczywiście zależy od tego co sprzedajemy i z kim pracujemy. można trafić źle, ale tak jest wszędzie. Sam spróbowałem MLMu i mówiąc szczerze to nie jest dla mnie i fakt zarobiłem grosze, ale mam kolegę (23 lata), który po 1,5 roku pracy kupił kilkuletnie bmw 5 i mieszkanie, jak widać idzie z tego wyżyć. zdaje sobie sprawę, że wielu wypowiadających się tutaj krytyków na takie rzeczy musi tyrać z potem czoła pół życia, a może nawet nigdy sobie na nie pozwolą...aha MLM to nie akwizycja (do dirx; ps nie wiesz nie pisz) MLM to model sprzedaży;)
MLM to model sprzedaży? Ha, ha, ha... Panowie, nie dajcie się ogłupić naganiaczom... Kilka lat temu, pracując na posadzie na Śląsku, dałem się namówić miłej Pani, od której wynajmowałem część domu, na spotkanie Carionu, poszedłem... Pojechałem później też na jakieś większe spotkanie, na którym przeprowadzali rekrutację, wysłuchiwałem przez kilka godzin jakiegoś guru, który obiecywał złote góry, ale jak na koniec zacząłem zadawać, jako jeden z nielicznych, konkretne pytania, to wszystko, jakby to powiedzieć.... przez prowadzącego guru zostało obrócone w żart. Zjadłem darmowy(!) obiad i podziękowałem:-) Nie ma o czym dyskutować.
rzadko się spotyka większych ignorantów.. chociaż sam tego nie robię to znam kilka przykładów z życia, które świadczą o tym, że to się opłaca. Mam znajomych w FM i Avonie, które zarabiają około średniej krajowej, ale mają niezależność, a wcale nie robią nic złego. bo ja z chęcią kupuję u nich produkty i to ja sam się do nich zgłaszam wcale nie muszą mnie do niczego namawiać. Samie pewnie w swoim życiu kupiliście takie produkty lub wasi bliscy itp. istotne jest co sprzedajesz w jakiej firmie i z jakimi ludźmi;) tak, MLM to model sprzedaży;)
Ja też słyszałem o takich ludziach - ale tylko słyszałem i założe się że Ty też nie znasz takiej osoby. 5 lat temu mnie ktoś namawiał na avon (czy jakiś inny) i też słyszałem jak ludzie zarabiają - i wiesz co odrazu zobaczyłem na jego czole napis FRAJER, 2 lata porobił zrobił swoją sieć i nic nie zarobił :) Jeśli znasz taką osobę zarabiającą kokosy na tym systemie to znaczy że Ty również tyle zarabiasz w tej samej branży - logiczne przecież - Tak jak Ty, wszyscy macie w tych systemach sprane główki a ja Cie zapraszam za 10 lat na to forum zobaczymy czy jesteś bogaczem i co powiesz o tych znajomych Twoich i o sobie, choć życzę Ci jak najlepiej to nie pisz bzdur
Jak już wcześniej napisałem ja się tym nie zajmuje, możesz wierzyć lub nie ale znam kilka takich osób (i nie napisałem, że zarabiają kokosy tylko ok. śr. krajowej). chciałbym podkreślić, że ja ograniczam się do obiektywnej oceny MLM, sam mam nieciekawe doświadczenia. zdaję sobie sprawę, że 70% firm z takim modelem sprzedaży to naciągacze itd..ale nie wszystkie. Skreślacie z góry różne inicjatywy, ale czy frajerstwem jest dorobienie sobie np. 500 zł do pensji nauczyciela sprzedając koleżankom w pracy perfumy?? nie sądze, raczej potrzeba odwagi na przełamanie stereotypów. Na wszystkim się tak dobrze znacie chciałbym wiedzieć ile zarabiacie...
Kolego! Co ma piernik do wiatraka? Prowadzę mały biznes i na życie mi starcza- to Cię powinno zadowolić. Może i jest to jakąś metodą sprzedaży, ale dla mnie nadal to będzie akwizycja, może tylko wsparta przez działania sieciowe. Avon to chyba nie jest typowy MLM, bo z tego co wiem, to kasę mają tylko z prowizji- dobrze to możesz okna sprzedawać, chodząc od drzwi do drzwi, i na to samo wyjdzie. Nie mogę pojąć, jak ludzie dają sobie wodę z mózgu robić i wierzyć w ich hasła reklamowe o niezależności finansowej? Jaka to niezależność? Za pomysłem zawsze stoi jedna lub kilka osób, co się dzieje, jak zechcą odejść z branży? Ci co wchodzą w ten interes są zwykłymi naganiaczami dla osób na szczycie piramidy, zbierają ochłapy i uważają, że Boga za nogi chwycili. Przejrzałem dzisiaj kilka ofert MLM i... bez komentarza. MLM- owcy proponuję, abyście się stąd wynieśli- macie swoje fora i tam czarujcie!
ja stoję zboku, nie jestem MLMowcem, liczyłem na rzeczową dyskusje na ten temat. przeliczyłem się;)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "MLM a Zarabianie w internecie - strona 2": - Zarabianie w internecie - Zarabianie w internecie. - zarabianie w internecie a podatki - Zarabianie w internecie - dotpay, reklamy itp. - Prosty i pewny sposób na zarabianie w internecie!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|