|
MLM czy taki straszny jak go malują?? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
MLM jest bardzo dobrym systemem zarabiania pieniędzy tylko niestety jak w życiu bywa, sa ludzie mądrzy i....nie obrażając nikogo....proponuje się zapoznać z systemem a nie opiniami różnych ludzi....każdy robi co lubi i nie należy ganic żadnej pracy. Trzeba pracować z mądrymi ludźmi a w tedy MLM i inne biznesy będą zdrowe....W naszym kraju to fakt, fanatyków nie brakuje, ale niestety oni nie przedstawiają prawdziwej domeny MLM :))) ja nie narzekam, cenię sobie wolność i pieniadze bez ryzyka, tylko należy wybrać sobie taką firmę która będzie Ci odpowiadała a nie pchać sie do pierwszej lepszej któa obiecuje złote góry a po miesiącu uciekasz bo nie zarobiłeś przez miesiac 15-20 tys. jak obiecali....tyle zarobic to należy popracować, wiec nalezy myślec moi kochani Polacy qa nie łąsić sie na szybki i łatwy zarobek :))))
Xfreebiz możesz mi wytłumaczyć dlaczego cały czas wkładasz wszystkie osoby działające w MLM do jednego worka z fanatykami, pseudopraktykami NLP i Bóg wie jeszcze z jakimi wywrotowcami robi się to już trochę nudne i przeradza się z Twojej strony w bełkot który każdemu z nas zarzucasz. Mówisz że 17 lat znasz MLM ale dokładnie co miałoby to znaczyć, znasz bo działasz tyle lat czy znasz bo Cie chcieli 17 lat temu wciągnąć w jakiś biznes i na tym sie skończyła Twoja przygoda z MLM.
MLM jest jedną z form dystrybucji produktów czy usług, tyle że jedną z tańszych pieniądze biorą się z tego że te firmy nie ogłaszają sie w prasie radiu czy TV i mogą więcej zapłacić swoim dystrybutorom, a musi być jakaś struktura żeby firma wiedziała ile i komu ma zapłacić za wykonana prace czy to tak trudno przyjąć do świadomości??? Jeżeli ktoś jest zainteresowany moim produktem to muszę mu wytłumaczyć jakie ma działanie czy wogóle jest sens go używać i taka osoba mówi tak lub nie. jeżeli rozmawiam z osoba do współpracy pokazuje mu możliwości jakie daje mu firma i on mówi tak zgadzam się albo nie mi sie to nie podoba. I nie bardzo rozumiem gdzie w takim działaniu mam znaleźć miejsce na fanatyzm. Przecież to biznes taki jak każdy inny który wymaga pracy, nauki, konsekwencji czy planowania. Kolombo gratuluje Twój ostatni post podniósł poziom tej dyskusji pod niebiosa. Pozdrawiam Andrzej
stępień napisał takie śmieszne słowa:
,,MLM jest jedną z form dystrybucji produktów czy usług, tyle że jedną z tańszych pieniądze biorą się z tego że te firmy nie ogłaszają sie w prasie radiu czy TV i mogą więcej zapłacić swoim dystrybutorom" pstóra totalna pstóra sam chyba nie wierzysz w to co piszesz ,albo nie masz o tym zielonego pojęcia sa produkty ( bo oprócz jakies firmowego shitu dostępnego tylko w danej sieci ) sa produkty identyczne z dostepnym w normalnej hurtowni czy u bezposrednich przedstawicieli np sprzed agd przykładowej firmy amica do kupienia w sieci amweya za ten sprzęt trzeba w amweyu zapłacic wiecej niz gdybys to kupił w hurtowni sprzetu AGD i prowadził sprzedaz agd bez zadego mlm-a wiec zysk na tym konkretnym produkcie jest mniejszy niż normalnie obowaiazujacy na rynku tak ze kit o braku reklamuy i niskich kosztach ,wiec dlatego ,,moga zapłacic wiecej dystrybutorom " TO NALEZY WSADZIC SOBIE W BUTY moge tak omówic wiele artykułow wejdz na strone amweya i sprzawdz ceny ,a ja ci podam ceny hutrowe obowiazujace w wiekszosci hutrtowni i skoncz ten wyuczony bełkot powtarzasz słowa których uczą na szkoleniu -praniu mózgu cytujesz dosłownie wyuczone regułki to potwierdza ze ten biznes pozbawia osobowosci i jest dla ,,sprawnych myslowo inaczej"
A ja proponuję najpierw popracować w systemie MLM z mądrymi osobami, nie z oszustami....i dopiero wypowiadać sie na temat MLM...nie znacie a bzdury piszecie...tylko trzeba wybrać madrze, a tu kieruje się intuicja, tak jak w otwarciu jakiegokolwiek biznesu....chętnie podam listę zainteresowanym firm działających w PRAWDZIWYM MLM-ie a nie w piramidach....przede wszystkim Firma MLM ma siedzibę w Polsce...a piramida...nigdzie nie ma danych o siedzibie...należy myśleć troche a nie łasić się nałatwy szybki zarobek...i wcale nie mam wypranego mózgu jak to wiele osób mówi...mam swój biznes inny a MLM podtrzymuje moje finanse w okresach martwych....uważam sie za inteligentną kobietę z zdrowym niewypranym mózgiem :))))
:))) P.S> wydaje mi się że osoby krytykujace MLM zazdroszczą osobom powodzenia...że zarabiają pieniadze dosć duże bez ryzyka finansowego gdyż sami musieli zainwestować najpierw a nie zawsze sie to udawało....i tu jest piesek pogrzebany :)))) a to powinno dać bodziec takim osobom...dlaczego ja nie miał bym też zarobic skoro jemu sie udało...tak podejdźcie Panowie a nie kłóccie się... P.S. WITAM PANIE KOLOMBO999 :))) tu tez Pan krytykuje już każdego i wysmiewa???? moze z Pana się posmiejemy troszke ;-)))) bo pisze sie amwAy nie amwEy :)))))) a jednak popełnia Pan błędy ;)) MAŁE SPROSTOWANIE jeszcze...wciaż opieracie sie na firmie Amway...poniewaz ona była pierwsza i tam wiele osób zgłupiało, bo chcieli wielkich pieniedzy nic nie robiąc....a przecież są dziesiatki firm które pracują w systemie MLM...znacie je że sie negatywnie wypowiadacie???? Po prostu tuzin pazernych polaków chciało zrobic szybką dużą kasę i dlatego zniszczyli wizerunek MLM - ale na szczęście Ci ludzie dawno polecieli bo w MLM nie utzryma sie pazerniak myślący tylko o sobie...
A czy Ty nie masz marzeń kiedy zaczynasz inny biznes który nie ma nic wspólnego z MLM? Po prostu otwierasz biznes aby działac charytatywnie, tak? czy marzysz wtedy ze za rok kupisz mercedesa najnowszej klasy jak sie uda interes...wszyscy mają marzenia zwiazane z zarobieniem pieniędzy, tylko każdy inaczej je realizuje :)
zamiast faktów totalna ściema
fakty cena Chłodziarka Amica AC 1102 ZP w amwayu ( ładnie napisałem amwayu) i cena w euro - agd ,albo w media markt (tez ładnie - euro agd ) a ja podam cene w hurtowni fakty dyskusja opiera się na sile faktów a sciema na potedze kitu zobaczymy ile punktów daja kiciarze a ile mozna zarobić na produkcie kupionym normalnie
podam strone....powazna gazeta wypowiada sie na temat MLM...skoro uważacie że my jesteśmy ściemniakami....Kolombo999 uparł sie na Amice i Amway....ograniczenie umysłu, widać nie zna innych już firm MLM.... :))) i darujcie przeciwnicy sobie już oczernianie nas...nikt Was nie krytykuje za to że wkładacie z ryzykiem jakieś pieniadze w biznes i albo sie uda albo nie...albo co gorsza...harujecie jako przedstawiciele handlowi chodząc od klienta do klienta i prosząc się aby kupowała Waszej Firmy produkty, lub jesteście przedsiębiorcami i z ludzi robicie białych murzynów, którzy za grosze harują a Wy tłuczecie na nich kasę (to dopiero są łowcy jeleni) ...itd...itp... podaje adres do artykułu: http://www.networkmagazyn.pl/article/fo ... eting.html moze rozjaśni Wam mózgi na temat PRAWDZIWEGO systemu MLM
|
|