|
MLM |
MLM
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Myślę że bardzo dobrym sposobem na stworzenie własnego biznesu jest praca w MLM - marketingu wilopoziomowym. Jest to dobry sposób dla osób nowych w biznesie, ponieważ nie ma ryzyka a można stworzyć własny biznes. Ja wybrałam i nie żałuję :)
czy mozesz rozwinąć swój temat - co jak i za ile ;)
Zgadzam się z panią ^^
Nie jestem pani...to tak na marginesie... :) co mogę powiedzieć o MLM...przede wszystkim należy wybrać firmę, która oferuje dobry produkt, poznać samemu go i sie przekonać ze jest on dobry, aby później z czystym sumieniem polecać go osobom, poznac plan marketingowy (czyli prowizja od obrotu) i wybrać ten najlepszy dla siebie...o tym jak i co można godzinami rozważac...trzeba poznac kilka firm aby wybrac dla siebie najlepszą. Takich firm jest dziesiatki na rynku polskim. Ja wybrałam FM :) Kiedy juz wybierzemy firmę, najpierw uczestniczymy w szkoleniach, aby być dobrym sponsorem. Później już sami sponsorujemy (czyli wprowadzamy osoby do firmy i uczymy współpracy) inne osoby które bedą albo sprzedawały produkt albo sponsorowały dalej...W ten sposób tworzymy tzw siec dystrybutorów...I tu zaczyna sie przygoda z MLM...który jest dla wytrwałych, cierpliwych, nie zrażających sie niepowodzeniami....w końcu nic nie ryzykujemy - żadnych nakładów finansowych. Jedynie starter - cena do 200zł zależnie od firmy. Zyski są ale jak w kaeym biznesie po jakimś czasie pracy. Cięzko opisac system MLM - wolę pokazywać jak to robie.... :)))
Wszytko jest fajne...ale jak zaczac...?
,,najpierw uczestniczymy w szkoleniach, aby być dobrym sponsorem. Później już sami sponsorujemy "
jakoś nie bardzo rozumiem sponsor to chyba wszyscy wiemy kto to taki co robi ,na co liczy dajac kase a ten kto złowił kolejnego jelenia do sieci ,to powinien sie nazywac ,,ławca jeleni" a nie sponsor co on sponsoruje ? to raczej jego sponsoruja bo ma % od kazdej sprzedazy wprowadzonego do sieci jelenia więc to kolejna zmyła która nam proponuje MLM motocylkista - zwany popularnie ,,dawcą organów " do ten co ofiarowuje swoje organy potrzebującym jemu czasem tez sie przydają ,ale cześciej juz nie wiec sponsor to ten co daje kase ,a nie ten co łowi jelenie kazda dziewczyna pracujaca w agencji wie kto to jest sponsor i tu nie potrzeba żadnej filozofii
Rzeczywiście trzeba być niezłym geniuszem żeby zrozumieć pojecie sponsora w MLM. Ale skoro wymaga to wyjaśnienia to proszę bardzo tutaj sponsor to osoba która wprowadziła Cię do danej firmy. W tym wypadku nie musisz spełniać jej erotycznych ani żadnych innych zachcianek żeby Cię dalej prowadziła pisze na wypadek gdybyś miał co do tego wątpliwości.
Więc jak sobie wyobrażasz współpracę z firmą działająca w MLM że wpiszesz pod siebie jeleni żeby pracowali na Ciebie a Ty sobie spokojnie będziesz śmietankę spijał?? Proszę Cię nie ośmieszaj się w tych postach i napisz coś konkretnego. Przecież zanim będziesz miał procent z obrotu takiej grupy to musisz jej poświecić bardzo dużo czasu żeby przekazać im informacje dotyczące produktu lub usługi, wytłumaczenia im co to jest ten MLM jak tą grupę prowadzić i budować. I kasa zaczyna spływać i owszem ale tylko wtedy kiedy ludzie pod Tobą też zaczną zarabiać, chyba że chciałbyś aby grupa przez miesiąc, dwa, zrobiła obrót weźmiesz jakąś mała kase i zaczynasz szukać nowych jeleni bo grupa Ci sie rozleciała. To w takim razie życzę powodzenia bo sprzyda Ci się jak mało komu. Pozdrawiam Andrzej
znowu zaczyna sie dyzkusja do nikad.
kolombo999, sponsor w tym wypadku osoba wprowadzajaca nowego czlonka do grupy "pracownikow" MLM to tak samo jak osoba odpowiedzialan za rekrutacje w normnalnej firmie tylko z ta roznica ze rekrutujacy zatrudnia osobe i ja zostawia (wkoncu zatrudnia pracownika ktory powinien sam sie odnalesc w swojej pracy). Sponsor w MLM powinien zapewnic wprowadzonemy wszelka pomoc w pozyskiwaniu klientow, pomoc w reklamie czy wyjasnic wszelkiego rodzaju problemy zwiazane ta praca. Osobiscie znam roznych "sponsorow" jedni owczesm przekazuja cenne informacje ktorych nie dowiesz sie na szkoleniu inni poprostu cie olewaja. Od miesiaca przymierzam sie do jednego z MLM. Postanowilem moim "praownikom" zapewnic wszelkiego rodzaju materialy pomocne w pozyskiwaniu klientow. Za tem wykonalem calkowicie nowe materialy reklamowe ulotki wlasnie buduje zaplecze techniczne do obslugi klienta tak by osoba wprwadzone przez ze mnie miala jak najmniejszy problem w pozyskaniu klienta. towar prze ze mnie jest sprawdzony i uznalem ze cena jest adekwatna do jego jakosci (czyli nie jest zawyzona) program prwizyjny jest dosyc dobry dzieki zapleczu technicznemu jak i samej jakosci produktu sadze ze osoby wprowadzone przez ze mnie nie beda mieli problemu z pozyskaniem klienta a co za tym idzie zarobieniem ciekawej gotowki. moj pan na ten biznes jest troche inny i zamierzam skupic wprowadzonych na sprzedazy produktu (po to buduje najpierw zaplecze techniczne, ktore ma to im znacznie ulatwic) Taki polecony zarobi wiecej w krotszym czasie pracy niz budujac swoja siec...
vavis
dyskusja ,dyskusja a nie dyzkusja po drugie ,,sponsor w tym wypadku osoba wprowadzajaca nowego czlonka do grupy "pracownikow" to sie nazywa sponsor ,tu zgoda ,ten co wprowadza członka ,to sponsor ,zgoda na taka definicje a jak wprowadza do gupy to chyba nie o seks grupowy ci chodziło ? ,, Za tem wykonalem calkowicie nowe materialy reklamowe ulotki wlasnie buduje zaplecze techniczne zatem ,zatem tak jest o wiele lepiej a ktos pisał o oszczędnosciach na reklamie? więc po co reklama i ulotki ? no i to zaplecze jakie zaplecze potrzebne w mlm ? czemadan ( jak u ruskich ) na kółkach ? zeby było w czym targać te zardzewiałe gary ,czy proszki do prania? napisz osso hozzi ?
Dzięki za nazwanie mnie lowca jeleni....mili panowie jestescie...zapraszam na portal netwoorka...tam poznacie system MLM http://www.networkmagazyn.pl/article/fo ... eting.html szkoda tlumaczen ludziom takiego podejscia...ja uwazam ze jelen ten co pracuje dla kogos nawet za 5000zl ;)
a o co chodzi....odpowiadam osobom osobiscie lub przez telefon zainteresowanym i z innym podejsciem do zycia :))))
i jeszcze jedno....mam kilkanascie osob ktore pracuja i wcale sie nie lenie...musze pracowac z nimi i im pomagac...to rola sponsora...inaczej wypadna z rytmu i guzik kase dostane ehhh stereotypy polskie...mam propoyzcje dla Ciebie...zapisz sie do firmy jakiejkolwiek...nalap jeleni i lez....zobaczymy czy bedziesz mial kase ;)))))
A czy idąc do pracy nawet za 5000zł nie pracujesz na kogoś??????????? :))))
kolombo999, przepraszam za bledy ort jesli utrudnia ci to czytanie co do bledow literowych to niestety w pracy mam kalwiature z wytartymi wszystkim literkami i czesto klepie na slepo co pozniej przeklada sie na bledy literowe...
Nie wiem czego nie rozumiesz? Czym jest zaplecze technicze? Aczym jest zaplecze techniczne w sklepie sporzywczym? dla mnie to sa odpowiednie materialy reklamowe o ile potrzebuje, sprzet np lady, lodowki, transport. Kazda firma posiada swoj plan dzialania (klient docelowy, forma reklamy, forma pozyskiwania klienta, transport, posprzedazowa obsluga klienta). Jak najbardziej chodzi mi o taki seks grupowy, w ktorym ty tez sie udzielasz prowadzac wlasna firme (wkoncu twoj sponsor czyli przedstawiciel handlowy wprowadzil cie do grupy klientow hurtowni w kotrej ten przedstawiciel pracuje); lub jesli pracujesz dla jakiejs firmy (twoj sponsor czyli osoba odpowiedzialna za rekrytacje wprowadzila cie do firmy i dostaje za ciebie pieniadze a ty chapiesz by jej wlasciciel mial sie dobrze). Ciekawe co bys powiedzial gdybym postanowil otwozyc sklep z elektronika firmy Medion (popatrz na allegro jak sie te produkty sprzedaja). Duze ilosci ida jak woda ale ze to jest totalny smiec to juz nikt o tym nie mowi podobnie jak laptopy Acer`a. Ostatnio wykopalem te zekomo rdzewiejace gary u babci w piwnicy i jakos nie zauwazylem po tylu latach jakichkolwiek ognisk rdzy widocznie dales sie zrobic w konia i kupiles jakies super tanie chnskie "oryginaly" i teraz masz pretensje tylko nie wiadomo do kogo. kolombo999, czy kazdy system MLM uwazasz ze jest zly probujacy na sile sprzedac cos co sie do niczego nie nadaje, ze techniki sprzedazy sa staroswiecie a sprzedajacy stosuja je nieudolnie? Nigdy nikt Cie nie naciagnal w "normalnym" sklepie/firmie ile jest firm ktore probuja wylodzic pieniadze? Masz do mnie jakies dziwne ale a raczej do mojego sposobu na MLM probuje taki system wykorzystac jak zwykla hurtownie ktora ma mi dostarczyc towak ktory pozniej ja chce sprzedac z marza (ale narzucon odgornie) podobnie jak z papierosami, gazetami czy doladowaniami pre paid P.S. Katarzyna Hawryszczak, mala uwaga jesli napiszesz jakis post i chciala bys pozniej cos dodac do swojej wypowiedzi to w prawym gornym rogu twojego posta jet cos takiego jak "edytuj" warto z tego przycisku korzystac ;)
dzięki...zauwazyłam ale juz po dodaniu kolejnego postu :))) nie wiem czy sens jest pisac o MLM do osób które widza koniec własnego nosa tylko i wszystko w koło krytykują....widocznie takie osoby trafiły na pseudo MLM-owców i dlatego mają zle zdanie o MLM...ważne że ja zarabiam i tysiace osób które widzą dobre strony w MOM i chcą cos osiągnać w życiu, a pozostałym osobom życze powodzenia w tyraniu na kogos :)))) bo chyba że nabór ludzi do pracy wg niektórych "normalnej stałej" (nie wiem czy takowa w ogóel istnieje) nie jest łowcieniem jeleni.... :) tysiace ludzi pracuje za grosze, daje się wykorzystywac pracodawcom i potrafi tylko narzekac...polska mentalność...
DO STEPIENIA...dzięki za to że uznałeś że my MLM-owcy jesteśmy geniuszami :))) jesteśmy nimi bo zrozumielismy system MLM A KOLOMBO99 tylko mogę współczuć takiego rozumowania :))) Pozdrawiam :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "MLM":
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|