WITAM !!!
Na początek przedstawię wstępnie siebie i swoją sytuację.
Mieszkam w miejscowości liczącej 34 tyś. mieszkańców. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym. Mam rocznego synka. Od niedawna pojawiły sie u mnie ogromne chęci na założenie własnego biznesu, który mógłby przynieść jakieś dodatkowe pieniążki do domowego ogniska rodzinnego.
Jak tak czytam ową stronkę z pomysłami to najchętniej otwarłabym sklepik dla dzieci, ale inny niż są u mnie w mieście.
W sumie znajdują się tu 2 sklepy z odzieżą dziecięcą + jakieś zabaweczki oraz jeden wiekszy tylko z zabawkami.
Ja myślę o zabawkowym ale firmowym typu np. "Świat WALTa DISNEY`a" czy coś podobnego. Mogłyby się tam znaleźć zabawki, ubranka, art. dla przedszkolaków itp.
Jest tylko mały problem. Chęci ogromne tylko nie wiem jak mogłabym się za to zabrać. A chciałabym bardzo wnieść dla dzieciaków i ich rodziców coś innego, ciekawszego, i niespotykanego obok w sklepie.
Bardzo lubię kontakty z ludźmi a tym bardziej z dziećmi, dlatego wiem, że coś takiego mogłoby być fajną sprawą. PRZYJEMNE Z POŻYTECZNYM.
Innego pomysłu na podobną działalność nie mam, pomimo że czytam na bieżącą forum.
U nas w mieście jest już chyba wszystko:
- butik z upominkami, tylko że więcej tam wikliny
- sklepy po 4 zł ( aż 4 szt.)
- odzież używana
itp.
A.... jeszcze myślałam o sklepie z art. na prezenty na różne okazje też różnego rodzaju, tylko nie wiem czy to wypali skoro tyle tych sklepów po 4 zł i jeszcze kwaiciarnie, których też nie mało.
Stąd moja gorąca prośba, proszę o jakieś pomysły, kontakty i porady czy w ogóle to o czym myślę ma jakiś sens...
Z góry serdecznie dziękuję i wszystkich pozdrawiam !!!!!
;-))))