|
Mniejszy ZUS którą firmę polecacie |
Mniejszy ZUS którą firmę polecacie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
Witam.Wkrótce minie już dwa lata odkąd prowadzę swoją działalność i co za tym idzie wejdę w "duży" ZUS w związku z tym chce dowiedzieć się czegoś na temat wyrejestrowania się z Polskiego Zus-u i zarejestrowanie się w Angielskim lub innym tak żeby płacić niższe składki.Moje pytanie brzmi jakie firmy polecacie które poprowadzą mnie przez cały proces z tym związany ??? I jeszcze jedno pytanie, czy przy zmianie wyrejestrowaniu się z Polskiego Zus-u zmienia się mój NIP???
skoro nie w u.k. , to co polecasz ?
ja akurat jestem z centralnej , więc nie ma to dla mnie znaczenia.
u.k. jest daleko , ale przecież nie trzeba tam jechać , więc w czym problem ?
Z tego co wiem, jak nie pojedziesz d Anglii to będziesz miał tylko zapewnioną opiekę doraźną na podstawie Europejskiej Karty Zdrowotnej, taka w formacie plastikowego dowodu. Czyli będzie stało przed Tobą widmo wizyt prywatnych u lekarzy bo ta karta uprawnia tylko do opieki w nagłych przypadkach ratujących zdrowie człowieka. Dlatego dla mnie Anglia odpada. Druga strona to ta, że kto Ci uwierzy że co miesiąc latasz do Angli żeby pracować jeden dzień i zarobić tam kilka funtów ??? Pomyśl sam. Najbliżej to masz chyba na Słowację. Decyduj sam.
no niby racja , ale przecież można się zatrudnić jako jakiś tam handlowiec , czy inny operator słuchawki i juz , tak mi się wydaje. dopiero zaczynam z tym zusem i pytam o wszystko...
a z drugiej strony , to nie pamiętam już kiedy byłem u lekarza na nfz...
Praca musi być wykonywana na terenie państwa którego pracodawca Cię zatrudnia. Co do wizyt u lekarza to pamiętaj dopóki jesteśmy młodzi to jakoś nam sie udaje unikać poważniejszych chorób, ale z wiekiem to będzie coraz trudniejsze więc warto wcześniej o tym pomysleć nim będzie za późno. Jak by co to pisz, ja już jestem od roku.
Witam!
Jestem w firmie IQ CONSULTING i nie rozumiem o co chodzi z tymi składkami. Otrzymuję na bieżąco co miesiąc lub na prośbę poświadczenie z Instytucji Zus, której podlegam - z pieczątką i podpisem Pani Dyrektor- że od momentu mojego zatrudnienia składki są odprowadzane. W związku z tym nie mam żadnych zastrzeżeń. Dokumenty miałam na czas, do tej pory nie napotkałam żadnych trudności. Polecam gorąco tą firmę, jeśli chcecie Państwo skutecznie optymalizować koszty prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Pozdrawiam serdecznie small business
Wycofuję informację o firmię IQ Conslting
To jak w końcu sprawa wygląda z firmą IQ Consulting z Rzeszowa, rozmawialem z konsultantka telefonicznie, nic nie wzbudziło moich podejrzeń, zastanawiam się nad przygotowaniem dokumentów. Jest tam jakiś wałek ?
też myślę o nich coraz intensywniej , co do wałka trzeba chyba spytać jarka..
wydaje mi sie, że nie ma co pytać Pana Jarka, skoro raz coś mówi, a potem to odwołuje, to chyba nie jest do końca pewny rozmówca....
hmm , myślę że skądś to info się wzięło i chyba nie bez pokrycia skoro wystawił to na publicznym kworum
Witam ja polecam optigena sam tam jestem i jak narzazie wszystko OK probelmy z ZUS-em tez załatwiają sami tylko trzeba wypisać pełnomocnictwo wszystkie dokumenty OK wiec jak narzazie mogę polecić tą firmę znajomi są już ponad rok i narazie zero problemów no i zaletą jest to że jak się znajdzie 5 osób to koszt być w optigenie wynosi 0 zł miesięcznie w tym moj interes narzazie ma jedna osobę pod sobą więc jeśli jest ktoś zainteresowany to zapraszam na prv zawsze można siędogadać że tak powiem z obopólna korzyścią :-) co do wyjazdów to nie ma obowiązku bywania w UK raz na miesiąc za to warto wyrobić sobie numer NIN jest to numer ubezpieczenia społecznego w skrócie taki NIP i to wymaga wizyty w UK na szczęście tylko jednej w Polsce kartę EHIC uprawnia do opieki w nagłych przypadkach oraz opieki medycznej w całej UE przez okres pobytu w danym Państwie. Jeśli macie jakieś pytania lub chcecie zobaczyć panel logowania zapraszam do kontaktu
jestem w IQ consulting ale tak naprawdę to już niedługo. Wycofuję się .Powody podam na priv
ja jestem w firmie IQ Consulting i nie mam żadnych problemów - podejrzewam ze rozmówcy dali się zrobić w konia swojemu zusowi dlatego zwalają na firmę. mam umowę z Czechami, płace 499 zł ale tam emerytura jest w wysokości 1500 zł a nie w Polsce pałce zus 890 i emerytura nie wiadomo czy uzbierają dla mnie 600 zł...;(
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mniejszy ZUS którą firmę polecacie": - którą ksiegowość polecacie bardziej wfirma czy ifirma - faktura VAT na firme która nie istnieje i US - Osoba, która rozkręca firmę - jak poprowadzić firmę , która się rozwija - chcę sprzedać firmę która zarabia...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|