|
Mniejszy zus - strona 2 |
Mniejszy zus
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
witam. wiem już jak to wygląda z tymi zniżkami, ale jak zarejestrować firmę? normalnie mam iść do zusu i upomnieć się że załapię się i od tej pory płacić te 30% od najniższej?
Tak, jeśli spełniasz warunki.
Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań zawartych w tym poście. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
Witam
Po 2 latach tańszego ZUS nadchodzi szok gdzy trzeba płacić koło 800 zł składek, a na dodatek swiadomość tego że płacąc tak przez całe życie twoja emerytura będzie na poziomie 600 złotych o ile nie będzie wielkiego krachu ZAKŁĄDU UBEZPIECZEŃ SPOŁECZNYCH. Moją propozycją na to jest nawiązanie z nami współpracy mającej na celu optymalizację skłądek ZUS po przez zatrudnienie na pracę nakładczą. Dzięki temu możesz obniżyć zus nawet do 400 złotych a oszczedności zainwestować w inny sposób naprzykład fundusze, nieruchomości co da ci znacznie więkrzą emeryturę. Bedziesz wiedział na co idą twoje pieniądze, a nie zastanawiał się czy dostaniesz emeryture czy być może dla ciebie już zabraknie. Po szczegóły zapraszam na stronę pomniejsz-zus(kropka)pl
Przecież to porażka żeby po tych 2 latach płacić 800 zł ZUSu i do tego mieć emeryture 600 zł ;/ Słyszałam, że można zmniejszyć składki o połowę poprzez zatrudnienie w Anglii. No i oczywiście wyższą emeryturę mieć. zuswuk. pl
Jeśli ktoś jest zainteresowany takim niepłaceniem ZUS, to ja polecam stronę niskizus. pl ja tam korzystałem i naprawdę jestem zadowolony, dobrze i sprawnie mi pomogli. Teraz zamiast oddawać pieniądze tym darmozjadom na państwowych stołkach [ponad 800 zł miesięcznie! jakaś paranoja] to jeszcze nie dość, że oszczędzam, to zarabiam dodatkową kasę. Opłaca się nie płacić :)
Witam
Mam takie pytanie, otóż od dwóch lat prowadze działalność i tym roku kończe opłacać obniżony ZUS, czy jest jakiś sposób aby nadal płacić mniejszy zus a nie cały. Działalność jest jednoosobowa.
Nie ma
a jak się jest rolnikiem to można płacić KRUS i nie trzeba ZUS-u. Jaka jest wtedy stawka??
http://www.krus.gov.pl/krus/krus-w-licz ... -rolnikow/
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mniejszy zus - strona 2": - jak zapłacic mniejszy zus - jak płacić mniejszy zus? - Zus - mniejszy zus, offshore itp - Szkola jazdy a mniejszy vat - Mniejszy ZUS a spółka cywilna
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|