|
Mobilna myjnia parowa - strona 4 |
Mobilna myjnia parowa
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
a orientujecie sie moze jaki bede mucial posiadac nr PKD
Witam,
Jestem dystrybutorem myjni parowych Optima w Polsce. Chciałbym odpowiedziec na niektóre pytania i wątpliwości dotyczące myjni parowych. 1) Czy myjnia jest faktycznie mobilna? Tak, bojler ogrzewany jest paliwem napędowym (2 litry/h). Procesor jest zasilany prądem (pobór mocy to 350W). Prąd uzyskuje się z małego przenośnego generatora prądu 0,5kW (koszt to 300zł-1200zł w zależności od jakości) lub z baterii samochodowej połączonej z przetwornicą (zmienia napięcie z 12V na 230V). Generator prądu jest rozwiązaniem bardziej ekonomicznym. 2) Czy para poradzi sobie z cięższymi zabrudzeniami? Istnieje możliwośc automatycznej aplikacji detergentu, dzięki czemu para jest wstanie spłukac ciężkie zabrudzenia. 3) Pod jakim numerem PKD zarejstrowac działalnośc? 45.20.Z Konserwacja samochodów... 45.40.Z Konserwacja motocykli... 33.12.Z Kosnerwacja maszyn... 96.01.Z Czyszczenie wyrobów włukienniczych... W związku z tym, że nie są generowane ścieki, nie są potrzebne ani instalacje, ani pozwolenia. Jest to informacja sprawdzona. 4) Jak wygląda kwestia serwisu? Dajemy pełną gwarancję na nasze produkty na 12 miesięcy. Za naszym serwisem stoi renomowana międzynarodowa firma SJE Corp. i zostaliśmy profesjonalnie przygotowani do roli serwisantów. Wszystkie techniczne pytania proszę kierowac na adres mailowy znajdujący się na naszej stronie internetowej. Chętnie odpowiemy na wszystkie Państwa pytania i wątpliwości. Zapraszamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej. Green steam sp. z o.o. Karków ul. Konfederacka 23 +48-602-433-907 +48-695-791-454
własnie jestem w trakcei wypełniania wniosku o dotajce z pup i mam pare pytan
1.jaka forme prawna wpisac?? 2. czy w konkurencji trzeba wymieniac naprawde wszystkich i kaza i usluge i ceny?? 3. i czy w tych wszystkich wyliczeniach prawadzenia dzialalnosci musze w kosztach zatrudnienia ew. pracownika wpisać najnizsza krajaowa nawet jak to bedzie firma jednoosobowa?? pytam bo ksiegowa mi mowila ze trzeba wpisac
barpros jaką myjnie parową masz zamiar używać chodzi mi o firmę?
większość myjek może pobierac wode z beczki, wystarczy beczke postawic wyzej żeby spływała do myjki, nie potrzeba wiekszego cisnienia sieci do tego agregat na prad i bus z beczką 1000litrów
Witam
Jeśli jesteście zainteresowani Państwo mobilnymi myjniami parowymi mogę zaoferować najlepsze ceny w Polsce ( niższe od konkurencji o około 5 tysięcy złotych). Modele elektryczne jak i zasilane gazem (LPG). Katalog wraz z dokładnymi cenami wyśle po kontakcie na PW i podaniu adresu e-mail. Pozdrawiam, Dawid Charytanowicz Tel. 727 440 369
Witam proszę o przesłanie cenników i katalogów .pozdrawiam Vika vika96@interia.pl
G 50.20.B - Pomoc drogowa oraz pozostała działalność usługowa związana z pojazdami samochodowymi.
Witam. Posiadamy je w ofercie.pozdrawiam
Witam
czy któryś z dystrybutorów myjni parowych byłby w stanie podać mi konkretne przepisy mówiące o tym, że niepotrzebne jest instalowanie separatorów, uzyskiwanie zgód "środowkiskowych" itp? Jestem zainteresowany otwarciem takiej myjni, ale nie chciałbym by za jakiś czas okazało się że dostane miesięczny termin na dostosowanie myjni do wymaganych warunków bądź prykaz na zamknięcie działalności + premia w postaci kary.
Dołączam się do pytania przedmówcy czy coś na ten temat komuś wiadomo ?
Chyba sie niestety nie doczekamy tej odpowiedzi.Szkoda........
A jest moze ktos kto juz taka myjnie prowadzi ?
Witam,
Panowie właśnie wróciłem z objazdu po Polsce , ogólnie tematem zajmuje się od niedawna ale więdze jaką trzeba zdobyć przed uruchomieniem takiej myjni zdobyłem w bardzo prosty sposób , udałem się do wszystkich instytucji które są odpowiedzialne za wydawanie decyzji i opini w takim przypadku jakim jest myjnia wodna również parowa,bezwodna,mobilna itp. Jeżeli chodzi o myjnię stacjonarną w każdym przypadku jest potrzebna opinia UOŚiR dotycząca miejsca prowadzenia działalności,jeżeli chodzi o mobilną myjnię takie pytanie też zadałem , nastąpiło bardzo duże zdziwienie osób w urzędzie jak to wogóle jest możliwe myć auta u klienta ale po wnikliwej analizie pracowników urzędu odpowiedz była pozytywna. Jedno wiem ,nie potrzeba ustaleń wodno-prawnych i emisyjnych , pozostaje jeszcze kwestia odpadów jakie powstają w trakcie mycia to się da wyregulować umową z odpowiednią firmą która może je odbierć. pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|