Wiatm!!
Od pewnego czasu nosze sie z pomysłem otworzenia mobilnej myjni parowej z dojazdem do klienta w kazde miejsce, ktora bedzie sie zajmowala:
- przedewszystkim kompleksowym myciem parowym samochodow oraz motocykli i skuterow z zewnatrz jak i wewnatrz np: pranie tapicerki, mycie silników, odkurzanie, sprawdzanie i uzupelnianie płynów eksploatacyjnych.
-czysczenie w domach okien, kabin prysznicowych, plytek ceramicznych,rolet, zaluzji paneli, plytek ceramicznych, kostki brukowej oraz plytek przed domem, fontann, pranie dywanow, pranie oraz dezynfekcja mebli czyli kanap, foteli, itp.
-grafiti
-nagrobkami, czyli czyszczenie nagrobka jego otoczenia, usuniecie zbednej roslinnosci, oraz ustawienie wiazanki oraz 2 zniczy w cenie uslugi.
Zdecydowalem sie na tego typy działalność ponieważ przy pomocy pary wodnej można umyc naprawdę dużo rzeczy nie używając szkodliwych dla środowiska chemikaliów, a jak wiemy dużo ludzi ma "fioła" na punkcie ekologi. Potrzebowałbym na moja działalność ok. 40 000 zł. na zakup samochodu typu van, maszyny parowej z silnikiem diesla produkujacej parę wodna o ciesnienia do 12 bar-ów, zuzywajac 2 litry wody na mycie samochodu, koszt 25 000(najdrozsza inwestycja), odkurzacza wodno-parowego do prania tapicerki oraz dywanów i mebli, elektrycznej parownicy do uzytku w domach, czyli do okien itp.
Narazie nie mam ustalonych cen za uslugi, ale mysle ze koszt podstawowego mycia samochodu w wysokosci 25 zl jest ok tymbardziej, ze dojezdzam do klienta w kazde miejsce jakie sobie zażyczy, mycie takie by polegalo na umyciu z zewnatrz karoseri oraz kól.