|
Mobilny sklep "oświetlenie" |
Mobilny sklep "oświetlenie"
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam przeglądając allegro wpadłem na pomysł. Mianowicie chodzi o to aby w busie typu VW transporter(oczywiście profesionalnie oklejony i zareklamowany ) wozić róznego rodzaju lampy lampeczki (pokojowe nocne kuchenne ogrodowe itp.) Na stanie mieć kilkanascie sztuk różnych rodzai no i np. zdjęcia na laptopie lub katalogów. W miarę rozwoju rozszerzyć asortyment. Dla klienta wygoda bo nie musi jeździć szukać a jak mu sie coś spodoba to ok. Czekam na wasze opinie pozdrawiam
Mało włożysz, mało wyjmiesz. Ale na początek może być. Rozumiem, że chodzi o handel na targowiskach, jarmarkach, giełdach, itp. No i katalogi i zdjęcia na laptopie raczej odpadają, to nie ten klient. Sprzedajesz to co masz. Wiele osób tak zaczynało przygodę z handlem. Pozdrawiam.
Transporter, moim zdaniem za mały jest. Bus raczej musi być tzw. max.
Zyski na pewno to nie miliony ale targowiska itp. ale chodzi mi tez o jazde po okolicznych nowych osiedlach domków jednorodzinnych, a myslę ze Transporter wystarczyłby narazie. A co do fotek z laptopa i katlogów to tez mozna spróbowac jak cos sie klientowi spodoba to weżmie. A orientuje sie ktoś moze gdzie można tanio hurtowo kupiś jakieś lampy ?? najlepiej u zachodnich sasiadów? dzieki za odp
A na tych nowych osiedlach, to jak myślisz działać? Będziesz pukał od drzwi do drzwi, czy staniesz koło trzepaka?
dam ci tanio led to jest super hit i zarobisz sporo uczac sie jak to instalowac a ze jest to tylko 12 V to nauczysz sie szybko i bez bolu
Piotr
A coś więcej na ten temat?
nie koło psiej budy !!!nawet jeśli bedę pukał od drzwi do drzwi to moja sprawa. To jest kwestia czasu i reklamy!
arnie0777 możesz wysłać więcej info na temat Led? noras1985@wp.pl a co do montażu to myslę ze nie bedzie wiekszych problemów z zawodu jestem monter-elektronik no i w budowlance mam tez duże doświadczenie.
Ja się tylko zapytałem, jak chcesz to sprzedawać, a Ty widzę poczułeś sie urażony. Sam przez pewien czas zajmowałem się handlem po części obwoźnym, mam w tym pewne doświadczenie, stąd zainteresowanie Twoim postem. Ciekawi mnie po prostu, jak chcesz to na osiedlu zorganizować? Co do pukania od drzwi do drzwi, to ja osobiście jak przychodzi do mnie akwizytor, nawet nie słucham co ma do powiedzenia, dziękuję i nie podejmuję rozmowy. Skoro to Twoja sprawa, to po co nam tu głowę zawracasz na forum? Do klientów też będziesz krzyczał, jak się o coś zapytają?
Osiedle domków jednorodzinnych,to bogata klientela.Mają pieniądze,aby pojechać do obi,castoramy itd. i wybrać swoją wymarzoną lampę.Pozatym zanim wypakujesz swoje lampy(bo chyba nie będziesz wieszał ich na suficie:) ) ,to klient dawno zamknie Ci drzwi.Jedyny pomysł to rozstawienie się na targowiskach i sprzedawać chińszczyzne...
Skoro masz doświadczenie w tej dziedzinie handlu to może byś coś napisał a nie dajesz tylko głupie komentarze :p pozdrawiam
A Ty może byś o coś zapytał? Wiele osób zaczynało od handlu na targach i pewnie spora część forumowiczów ma w tym doświadczenie. Czekam na konkretne pytanie, nie ma pytania nie ma odpowiedzi. Pozdrawiam
A co ja głupi mam Ci napisać, przecież sam wiesz wszystko lepiej.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Mobilny sklep "oświetlenie"": - mobilny sklep monopolowy - Mobilny sklep z alkoholem - Mobilny FastFood - mobilny internet - mobilny serwis bz wbk
• Strona 1 z 1
|
|