Witam wszystkich
Mam pytanie czy jest ktoś zorientowany czy
opłaca się produkcja trumien?
pozdrawiam
|
Mocny pomysł na biznes |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich
Mam pytanie czy jest ktoś zorientowany czy opłaca się produkcja trumien? pozdrawiam
Czy sie oplaca wedlug mnie sie oplaca, ale wejsc na rynek jet niesamowicie ciezko, poczawszy od zmywania pokmnikow poprzez produkcje swiec , trumny, az do domow pogrzebowych
Dzięki,ale myślałam tylko o samych trumnach bo są drogie
ale czy trzeba mieć do tego jakieś pozwolenia,pewnie nie bo to jak robienie mebli,i czasem nawet artystyczna "robota" jak myślicie?[/center]
z tego co widzialem to trumny raczej tartaki produkuja bo potrzbne jest do tego sporo narzedzi, maszyn, moze jak produkcja trumien to odrazu tartak troche sie interesowalem tartakiem ale trzeba miec za duzo"uklado" drewo jest niesamowicie drogie kolo 450 1m3 tarcicy i tu walsnie pojaiwa sie problem trzeba znac lesnikow ludzi tzw tubylcow ktorzy zaopatrza nas raz na jakis zas w drewno do tego trak(taki lepszy kolo 15tys) oprocz traka trakto no ewentualnie chlopa ze wsi i konia specjalne maszyny typu oklejarki cyrularki noi sklejarki podstawa koszt kolo(40tys) biorac pod uwage ze 1 trumne sprzedasz za 1500pln to trzba jescze doliczyc prace ludzi i ew. artysty wiec troche inwestycji jest no ale klijentow caly czas przybywa. Pozatym jest neisamowita konkurencja na rynku i domy pogrzebowe przewaznie maja swoich stalych dostawcow jak sami nie robia w wiekszosci przypadkow sami robia no ale.. pozatym z drewna mozna robic sporo innych rzeczy,palety (z jednego metra3 wychodzi okolo 31 palet wiec nie zbyt sie oplaca legalnie je robiac), podlogi ale tu juz wchodza specjalne maszyny jescze drozsze od tych podstawowych pozatym jesli palety to atest EPAL jesli atest to specjalna maszyna (ok100tys), ale dobra bo troche roziwnolem temat trumien i swoich spostrzezen na ten temat
o dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, rzeczywiście to mega inwestycja,niedaleko miejsca zamieszczkania mojego jest tartak,więc pójdę i popytam o ich ceny,pomieszczenie też jest,
gorzej z tymi maszynami,10.000,którymi na dzień dzisiejszy dysponuję,jak widzę to kropla w morzu....no i jeszcze dochodzi do tego fakt,iż powstają spalarnie i urny będą jeszcze konkurencją.....ale serdeczne dzięki
Witaj Karina1000 :)
I jak sprawa ruszyła z twoim tartakie? Są efekty? Warto zająć się tym biznesem? Pozdrawiam Serdecznie
le[iej zacznij produkcję zniczy
zysk gwarantowany wokolicach łodzi mogę pomóc
Jesli dla Ciebie 500 zl to drogo to nie wiem jaka suma to tanio. Producent zarabia grosze tyle tylko ze zaklady pogrzebowe przebijaja nawet piec razy wiecej. Znam jedyna firme w Polsce ktora sprzedaje maszyny do prod trumien to italmac. Gadalem z gosciem na targach dremy w Poznaniu calkiem sympatyczny i chyba ma jakies korzenie wloskie bo taki ciemny :-) Albo sie nie myje ;-) Pozdrawiam
|
|