Witam wpadłem na taki swój ryzykowny pomysł chciałem wziąć kredyt w nadmiarze po to by częśc wydać na nową działalność gospodarczą a resztę dopuki nie bęzie zysków przeznaczę ns spłatę jako tymczasowe rozwiązanie. No i musze stwoprzyć najpierw biznes plan rzecz jasna.
Oto szczegóły tego co wymyśliłem
Firma Sklepik żywnosciowy + sprzedaż detaliczna(żywność)
Deskrypcja nazwy czyli sklep do którego klienci będą chodzić po to by zjeść szybko kolację śniadanie bąz obiad również fast food ale nie tylko zdrow żywnśc też ma być dla wybrednych:D
-Głowna zasada spożyć na miejscu czyli szbko zjeść ale nie koniecznie fastfood dostępna normalna rzywność(zdrowa).
-Szybkie jedzenie zapiekanki, hot-dogi,spaghetti,hamburgery,pizza,zupy,dania obiadowe,sałatki,inne.
-napoje: gazowane cola sprite fanta soki pomarańczowy grejpfrutowy mleko kawa herbata woda koktajle owocowe.
-Desery: lody,ciasta,gofry inne.(przedewszystkim różnorodność ciast szarlotki normalne itp.
-Detalicznie: alkohole(koncesja), gotowe sandwicze, napoje butelkowe,słodkie,gotowe rzeczy do jedzenia głównie.
oczywiście koncesja może byc póxniej to ma być przy okazji ale w detalicznym ma być głównieprodukty żywnościowe mrożone i napoje które można wynieść w butelce :D nic co jest składnikiem wszystko gotowe.
Biorę również pod uwagę fakt iż nie wszystko co wymieniłem mogę miec odrazu ale ogólnie od czeggo chcę zacząć i czym się zajmować.
Firma mam się mieścić w małym pomieszczeniu dwa maks trzy stoliki gdzie będą wchodzić i wychodzić bądx na chwile się zatrzymją.ma być lada,miejsce obsługi i malutka kuchnia na podstawy.
Niewiem jednak jak oszacowac koszt bo nie chciał bym przekroczyć 50 tys. zł.
Lokalizacja to miejsce gdzie ludzie się dość często zatrzymuję na chwilę i mają trchę czasu najlepiej rano przed pójściem do pracy bąź po powrocie.
Chcę równiez początkowo wydać kase na reklamę (ulotki albo jakieś plakaty, strone internetową sam zrobie więc tu nie ma kosztów:D)
Mam nadzieje że się podoba pozatym poprosze o porady co zmienić co dodać albo co jest według was źle dlaczego rzecz jasna.