Za maksymalnie 2 miesiące zamierzam wystartować ze swoim biznesem i chciałam poznać Waszą opinię odnośnie tego czy to się uda, czy też nie.
Otóż chcę otworzyć firmę, która będzie składać się z kilku mniejszych "organów":
1. Kawiarenka internetowa, około 20 stanowisk (z czego 8 na internet, a 12 na gry), do tego planuje dokupić kilka zestawów różnych gier komputerowych (żeby było atrakcyjnie). Dodatkowo usługi jakie będę świadczyć to: nagrywanie płytek, możliwość wpięcia własnego komputera w kawiarence do sieci, wpięcie własnego dysku do komputera, wykonywanie kserokopii, przepisywanie różnych tekstów, drukowanie itd... Do tego zastanawiałam się nad telefonią internetową - otworzyć dwie linie aby ludzie mogli przychodzić i dzwonić taniej za granicę czy gdzieś indziej.
2. Niewielki, tani sklep komputerowy + sprzedaż oprogramowania.
Sprzedaż na miejscu i na aukcjach internetowych. W szczególności niewielkim firmą. Kompleksowa opieka nad firmowymi komputerami, pogotowie komputerowe itd.
3. W przyszłości udostępnianie internetu, stworzenie niewielkiej sieci internetowej w mieście liczącym ponad 200 tys. mieszkańców. A co z tym idzie świadczenie usług hostingowych.
Moim zdaniem jeśli firma będzie dobrze rozreklamowana, a pracownicy profesjonalnie podchodzić do wykonywanego zawodu to taki biznes ma szansę się udać. Oczywiście nie chodzi tu o czerpanie kokosów z interesu tylko możliwość utrzymania się z tego. Jaka jest Wasza opinia?
Pozdrawiam