Witam wszystkich przeglądających temat.
Mały wstęp. Od małego mnie ciągnęło aby być swoim szefem, aby pracować u samego siebie, aby dojść do czegoś głownie dzięki sobie.
Ok to zacznę!
Na początku trzeba mieć pomysł na biznes. Pomysł mam. Mój pomysł bardzo wiąże się z moimi zainteresowaniami z moim hobby. Myślę że to daje mi większą siłę przebicia miedzy ludzi którzy skupiają się głownie na robieniu pieniążków.
OK to wszystko brzmi za bardzo ogólnikowo.
Chciałem otworzyć dyskotekę mieszczącą około tysiąca osób. Ale bardzo ważny czynnik jakim jest gotówka to mi nie umożliwia! Jestem bezrobotny, na wsp[arcie gotówkowe od rodziny nie ma co liczyć. Wysokie kredyty odpadają ponieważ nie mam zdolności kredytowej (mam tu na myśli brak dochodów, brak majątku ). PS: Dochody około tysiąca za kilka miesięcy będą możliwe.
Co zrobić by nie zaprzepaścić marzeń!
Myślałem aby obniżyć koszty, mógłbym otworzyć pub/mały klub.
Teraz pytania!
Wiem już jak założyć firmę!
Ale nie wiem:
Jakie koszta poniosę otwierając firmę!?
Jak dogadywać się z hurtowniami!?
Skąd mam dowiedzieć się o danej hurtowni!?
Ile mogę dostać pieniążków z UE?
Czy dostanę kredyt w banku (nie hipotetyczny ) na otwarcie firmy!? Jakiś kredyt inwestycyjny? Jeśli tak to na ile pieniążków mogę liczyć?
Jak zbadać rynek?
Jeśli ktoś prowadzi dyskotekę/pub czy może podać koszta wiążące się z prowadzeniem takiego lokalu.
Czy Waszym zdaniem zaczynając od prawdziwego zera można się dorobić!? Czy mam jakieś szanse? A może powinien sobie odpuścić? Co w moim przypadku nie będzie łatwe.
W moim mieście nie ma porządnej dyskoteki, pytając znajomych odpowiadają że by się przydała dyskoteka.
Z moich wyliczeń co do dyskoteki wychodzi iż nie jest to zły plan.
Zanim zacznę pisać swój pierwszy biznes plan chcę się jak najbardziej wyedukować i mam nadzieję żę te forum mi w tym pomorze i kiedyś będę mógł sie jakoś odwdzięczyć! Za udział w dyskusji wszystkim serdecznie dziękuję!