Myślałem nad założeniem firmy doradczej zajmującej się finansami przedsiębiorstw.
Zakres usług: od pośrednictwa kredytowego dla firm do planowania i wdrażania systemu controllingowego.
Czy sądzicie, że jest zapotrzebowanie na takie usługi?
|
Mój pomysł - proszę o opinię |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Myślałem nad założeniem firmy doradczej zajmującej się finansami przedsiębiorstw.
Zakres usług: od pośrednictwa kredytowego dla firm do planowania i wdrażania systemu controllingowego. Czy sądzicie, że jest zapotrzebowanie na takie usługi?
Pewnie, że jest. Tylko zastanów się nad tym, jak zdobędziesz zaufanie potencjalnych klientów. Sam skorzystłabym z kredytu dla firm, ale niestety jestem na początku swojej drogi ku przedsiębiorczości, więc na banki nie mam co liczyć.
Masz rację - na samym początku z zaufaniem może być pewien problem. Oczywiście muszę się najpierw wykazać zdolnościami przy jakimś prostym zleceniu, żeby klient mógł mi zaufać i zlecić rzeczy większe.
Co do Twoich potrzeb - nie sądzę, żeby kredyt nie był zupełnie dla Ciebie nie dostępny (ale nie mam pełnych danych nt Twojej działalności), poza tym finansowanie przez bank nie jest jedynym wyjściem. I właśnie udowodniłeś, że taki rynek istnieje - tylko teraz trzeba zadbać o dotarcie do potencjalnego klienta i przekonanie go do siebie. ;)
A mnie jak spróbujesz przekonać? :)
Nie potrzeba mi olbrzymich pieniędzy, ale tak około 15 tys. MOżesz spróbować własnych sił. Jakbyś jeszcze zechciał poszukać czy dałoby sie załatwić jakąś dotację z UE na nowopowstałą firmę zajmująca się handlem biżuterią srebrną, to już moje zaufanie byś miał :)
|
|