Film jest jednym z ważniejszych czynników określających nasze spojrzenie na świat. To jakie filmy lubimy może określić nas w oczach innych.
Napiszcie jakie filmy są waszymi ulubionymi i dlaczego?
|
Mój ulubiony film, dlaczego |
|
Strona główna forum
‹ Po godzinach
‹ Towarzyskie, czyli o wszystkim i o niczym
Autor
Wiadomość
Film jest jednym z ważniejszych czynników określających nasze spojrzenie na świat. To jakie filmy lubimy może określić nas w oczach innych.
Napiszcie jakie filmy są waszymi ulubionymi i dlaczego?
Zdecydowanie Kino Paradiso! Tornatore porusza wiecznie aktualny problem tęsknoty za tym co bezpowrotnie utracone.
Bareja, Gruza z zagranicznych Tarrantino.
W zasadzie nie mam ulubionego- mam jednak parę filmów z ulubionych np 'ptaszek na uwięzi', 'willow', 'tango & cash' klasyka;) Stare filmy, każdy zapewne z was oglądał- ale ich sie nie zapomina i miło wraca do nich po latach- czego niestety nie mogę powiedzieć o obecnych produkcjach, które raz obejrzane trafiają w niepamięć;)
Tak Willow popieram idealny na odpoczynek, przypomina mi dzieciństwo.
Z ambitnych ostatnich polskich filmów wrażenie wywarł na mnie "Plac Zbawiciela". Choć niezbyt delikatny na odpoczynek, ale jest w nim dużo prawdy o bezrobociu. Uwielbiam ponadto polskie komedie z dobrymi tekstami.
The Green Mile-znakomita adaptacja książki Stephena Kinga,z jednakową przyjemnością czytałem książke i oglądałem film
Filmy Olivera Stone'a, np. "Pluton", "Wall Street";), "JFK" - wizje umysłu zatrutego kokainą:D
Mój ulubiony film a właściwie to filmy bo jest ich troch to:
Get Rich or Die trying Transformers 2007 Szklana Pułapka 4
najlepsze filmy to oczywiscie: czlowiek z blizna i pulp ficktion
a dlaczego to jak ktos pooglada to juz bedzie wiedzial
weekend bez Barei weekendem starconym :D
uwielbiam "Misia" :D a do kompletu ... dorzucę "Rejs" i "Hydrozagadkę" :D
Ostatnio dostałem serię 07 zgłoś się. Fajny serial.
07 kojarzy mi się z moim dzieciństwem ... i zakazem oglądania :p (nieraz łamanym :p)
ale w domu rodziców powinnam mieć jeszcze takie niebieskie "zeszyty" - przed DVD - była kolekcja papierowa :D
Film który pozostał w mojej pamięci do bez dwóch zdań "jabłka Adama". rewelacyjnie pokazany sens wiary, nadzieji i bezsensowności życia. ten film ma głebie, która budzi w czlowieku refleksje nad swoim życiem i nad wiara w ludzi.
Ulubiony film-jak rozpętałem II wojnę swiatową.Za każdym razem sik niekontrolowany ze śmiechu.
AAA,zapomniałbym-Alternatywy 4!Hehehehe...dużo się nie zmieniło od tamtych czasów..:)Niektóry cieć zagląda i na to forum:)
Ze wszystkich filmów jakie widziałem w życiu największe wrażenie zrobił na mnie The Matrix. Tylko pierwsza część. Bynajmniej nie tylko ze względu na Carrie Annie Moss i efekty. :)
|
|