Witam. Jestem nowym użytkownikiem a raczej użytkowniczką forum, jednak mam nadzieję że forum pomoże mi rozwiązać moje wątpliwości a moje doświadczenia okażą się przydatne innym.
Mam tylko 19 lat , w tym roku rozpoczęłam studia na kierunku ekonomia, jednak moje doświadczenia zawodowe są bardzo bogate.Pracowałam w wielu formach, jednak najbardziej interesuje mnie praca call centre. Pracując w ten sposób dosyć dobrze na tym wychodziłam ( pensja mies.- 1,8-2,5 tys.). Jednak dopiero teraz widzę, jak dużo zyskuje na mnie mój pracodawca. Postanowiłam więc wszystko na jedną kartę i zdecydowałam się otworzyć własne,bardziej profesjonalne call centre. Chcę otworzyć biuro w mieście w którym się wychowałam, bo teraz ze wzg na studia przebywam we Wrocławiu. Natomiast, rynek miasta w którym się wychowałam jest zupełnie nie zdobyty przez sztukę telemarketingu. Byłoby to nie tylko call centre ale także biuro obsługi klienta. Zajmowało by się nie tylko obsługiwaniem klientów firm telefonicznych ale także wykonywaniem badań. Dzięki otworzeniu takiej działalności dałabym szansę zarobkową i rozwojową młodym ludziom, którzy zmuszaniu są do wyjazdów za pracą, bo owe miasto bardziej zabija ich szanse rozwijania niż zapewnia jakieś szanse na szybkość. Mogłabym także wrócić do ukochanego domu.
Jeżeli chodzi o zatrudnianie, szkolenie pracowników, prowadzenie call centre nie miałabym problemu. Natomiast nie wiem jak zabrać się za pozyskiwanie kontrahentów, o jakie dofinansowania mogę się starać (chyba nie mogę dostać fuduszy z PUP, nie mam statusu bezrobotnego a nie chciałabym przerywać studiów zaocznych)...
Będę wdzięczna za wszelkiego rodzaju podpowiedzi...
Pozdrawiam.