A wiec tak ... przez to ze zbliza sie nowy rok postanowilem ze trzeba sie wziasc za siebie i za swoje sprawy..
Otwieram w styczniu nowa firme. Firma bedzie zarabiala z roznych mych dzialalnosci w internecie programy partnerskie, a takze hosting, wykonywanie stron www, i do działalnosci beda podepniete 2 serwisy www jeden o noclegach drugi o lokalach w miescie... Oba zarobkowe oczywiscie..
Na dzien dzisiejszy zarabiam bruto okolo 1700 zł miesiecznie na Programach partnerskich i od czasu do czasu strone www itp. Oczywiscie bez faktur trudno jest miec zlecenia a wiec pewnie sie to zmieni po zalozeniu firmy. Nie bede mial lokalu jako siedziby, moja siedziba bedzie dom.
Te dwa serwisy zarobkowe powstana na przelomie stycznia i lutego.. i musze miec juz wtedy zdolnosc wystawiania faktur.
I teraz w punktach by bylo ladniej
1. Program do faktur juz opanowalem nic skomplikowanego nie bede musial miec a zdecydowalem sie na Faktura 2006 kupno licencji jak juz zaloze firme :)
2. Mam koszta utrzymania stron cos kolo 300 zl miesiecznie plus nowe inwestycje a wiec z podatku oplace sobie wiele, i mi sie to oplaci. Teraz musze poniesc 300 zł kosztow a poxniej koszta wlicze w podatek a zaplace zus 250 zł :)... CHyba ze o czyms nie wiem...
3. Umowa wynajmu pomieszczenia w domu bedzie mi potrzebna... Czy ktos ma wzor takiej umowy? bylbym bardzo wdzieczny za taka... Czy biuro musi spelniac jakies standardy?
4. Wiem ze sa dotacje ... wiem ze sa dla bezrobotnych jak i nie ... Jak sadzicie chetnie dadza dodacje na firme takiego typu jak napisalem.
To chyba wszystko jak widzicie to taki zbior moich mysli. Zaznaczam ze mam 19 lat, mlody umysl, duzy zapal, i duze doswiadczenie w internecie i na tym chce oprzec swoja firme...
CO sadzicie i gdyby ktos chcial skomentowac ogolnie wszystko bylbym bardzo wdzieczny no i dodatkowo moze jakies porady dla zaczynajacych??