|
MOJA PIERWSZA WULKANIZACJA |
MOJA PIERWSZA WULKANIZACJA
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam,chcialbym otworzyc małą wulkanizacje w moim miescie,miasto liczy okolo 60 tys mieszkancow,wiem ze wulkanizacja to typowy biznes sezonowy wiec chcialbym takze w tym miejscu nabijac klimatyzacje,oraz kleic plastiki samochodowe i motocyklowe,niemam zaduzego wkladu finansowego oraz mieisca w ktorym bym wykonywal tego typu uslugi,prosze o rade co zrobic lub jakie uslugi dodatkowe prowadzic by biznes dobrze funkcjonowal przez caly rok,gdzie kupic tanie i dobre maszyny,gdzie zaopatrywac sie w opony i drobiazgi wulkanizacyjne typu latki,prosze o opinie na temat mojego pomyslu
Witam!!
Też myślałem o tym biznesie.Może najpierw opowiem o małej wulkanizacji na osiedlu byłem tam zmienić letnie opony na zimówki(połamali mi dwie szpilki w kole ale spoko 160zł wymiana dwóch szpilek!!) Jeżeli chodzi o pomieszczenie to był tylko jeden pokój gdzie stało biurko i maszyny do zakładania opony i jej wywazenia,cała reszta odbywała sie na zewnątrz na parkingu-powiem tak jeżeli chodzi o fachowośc usługi to wielka lipa(wspomniane juz połamane szpilki w dwóch kołach) ale robili to tanio i szybko i mieli dużo klientów.Jeżeli chodzi o sprzęt to się nie orientuje ale wynajęcie małego pomieszczenia z mozliwościa urzytkowania miejsca na zewnątz to chyba nie duzy wydatek napewno uzależniony od lokalizacji.Jeżeli będziesz miał jakieś większe rozeznanie jezeli chodzi o sprzęt to dajn znać. POZDRAWIAM
Przeczytaj również posty podobne do tematu "MOJA PIERWSZA WULKANIZACJA": - moja pierwsza DG - Moja pierwsza firma - moja pierwsza tranzakcja - Moja Pierwsza Firma - Moja pierwsza firma- dylematy
• Strona 1 z 1
|
|