Już kiedys dodałem w dwóch tematach około 15 pomysłów na biznes. Z nich wszystkich moich pomysłów zabrałem się za ekologiczne hodowle kur. Zarabiam na mięsie i jajach. Za jedno sztuke jajka sklepy z okolicy płacą mi 70gr. kupiłem od pobliskiej farmy 150 sztuk kur, które były juz gotowe do niesienia. Zapłaciłem po znajomości 700 zł. Niestety obecnie kury niosą coraz mniej jaj, a w tamtym tygodniu padło mi 28 sztuk. Znając życie będe musiał zaprzesytać hodowli. Weterynarz mówił mi że kury mają jakąś chorobe płuc i że ich leczenie będzie kilka krotnie droższe niz one same. Wole wiec do nich nie dokładać.Oto moje pomysły na nowy biznes:
- farma gołębi- obecnie hoduje ok. 30 sztuk. Znam sie na tym. Jest to dość drogie, ale gołębie sprzedają się bardzo dobrze( wystarczy zajrzeć na allegro). Mam mozliwośc kupno ptaków w Niemczech.
- Sad z czereśniami. Mam 15 h. Ale na sad przeznaczył bym ok. 1- 2 h. Taki sad dałby mi duże zyski. Czereśnie kosztują od 5-12 zł. w różnych miejscach Polski
- Import okon do ciężarówek. Opony w ciężarówkach trzeba często zmieniać( mam w rodzinie kilku transportowców żwiru)
- I opisany juz dokładniej pomysł pod nazwą "Produkcja drzwi"
Mam 23 tyś. zł i 6 tyś $ na czarną godzinne. Miejsce zamieszkania i inne rzeczy w temacie pod tytułem "Produkcja drzwi"